Placeringar: definition

För att hjälpa dig att nå fler potentiella kunder visas dina annonser nu i innehåll som matchar något av de ämnen, placeringar eller sökord för display/video/söknätverket som du inriktar dig på. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video/söknätverket visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Du kan även lägga märke till att innehållsinriktning har förenklats till en enda sida i Google Ads, så att du kan hantera alla typer av innehållsinriktning (ämnen, placeringar, sökord för display/video och uteslutningar) i en enda vy. Du hittar den nya sidan i avsnittet Innehåll under Kampanjer Campaigns Icon i navigeringsmenyn till vänster.

Placeringar är platser på YouTube och i Display-nätverket där din annons kan visas. Det kan till exempel handla om relevanta webbplatser och appar som samarbetar med Google om annonsvisning.

• En placering kan avse flera saker, som en hel webbplats, specifika sidor på en webbplats, en enskild annonsenhet som är placerad på en sida, en video, en app eller annat.
  • Du kan välja specifika platser genom att lägga till placeringsinriktning. Du kan också låta Google välja relevanta automatiska placeringar utifrån dina sökord eller andra inriktningsmetoder.
  • Placeringar hanteras i avsnittet Innehåll på sidmenyn till vänster i Google Ads. Du kan kombineras dem med andra inriktningsmetoder (som ämnen och sökord) så att dina annonser visas i innehåll som matchar någon av metoderna för innehållsinriktning.