Placeringar: definition

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över din innehållsinriktning och göra det enklare att hantera och ordna dem.

Alla typer av innehållsinriktning är samlade under Innehåll i sidonavigeringsmenyn

•  Ämnen, placeringar, display- och videosökord och uteslutningar för alla typer av innehållsinriktning kategoriseras nu på fliken Innehåll i sidonavigeringsmenyn. För Uteslutningar klickar du på rullgardinsmenyn Nedåtpil till höger om ordet Uteslutningar för att utesluta särskilda ämnen, placeringar eller display- och videosökord.

Placeringar är platser på YouTube och i Display-nätverket där din annons kan visas. Det kan till exempel handla om relevanta webbplatser och appar som samarbetar med Google om annonsvisning.

• En placering kan avse flera saker, som en hel webbplats, specifika sidor på en webbplats, en enskild annonsenhet som är placerad på en sida, en video, en app eller annat.
  • Du kan välja specifika platser genom att lägga till placeringsinriktning. Du kan också låta Google välja relevanta automatiska placeringar utifrån dina sökord eller andra inriktningsmetoder.