Maximera klick: Definition

En automatisk budstrategi som anger dina bud automatiskt så att du får så många klick som möjligt för din budget.

• Maximera klick är det enklaste sättet att lägga bud på klick. Du anger en budget – Google Ads sköter resten. Du behöver inte välja specifika budbelopp för dina annonsgrupper, sökord eller placeringar.
  • Med Maximera klick anger du en daglig målbudget. Google Ads-systemet ställer sedan in dina högsta CPC-bud (kostnad per klick) automatiskt så att du får så många klick som möjligt för din budget.
  • Om du vill få större kontroll kan du dessutom ange budgränser. Med budgränser får du visserligen större möjlighet till styrning, men de begränsar eventuellt också annonspositionen och antalet klick på din annons.
  • Om du inte är nöjd med budförslagen kan du när som helst övergå till manuell CPC-budgivning, där du själv anger alla budbelopp.
  • Maximera klick är inte tillgänglig i kombination med
    • kampanjer i Display-nätverket med marknadsföringsmålet Engagera sig i innehållet eller Appkampanjer.
    • budjusteringar som baseras på dag och tid.
  • Maximera klick kallades tidigare ”automatisk budgivning”.