Begränsad av budget

En kampanjstatus som används när den dagliga budgeten är lägre än det rekommenderade beloppet. När detta händer visas annonserna inte så ofta som de skulle kunna visas.

• Var du ser det: En kampanj kan ha statusen Begränsad av budget i kolumnen Status i kampanjtabellen. Detta innebär att din budget är lägre än den rekommenderade dagliga budgeten.
  • Varför det visas: När din budget understiger det rekommenderade beloppet kanske den inte är tillräcklig för all tillgänglig trafik för dina sökord och andra inställningar för kampanjinriktning. Google Ads visar dina annonser mindre ofta så att din budget ska räcka hela dagen. Annonserna i kampanjen kan visas, men kanske inte så ofta som de skulle kunna göra.
  • Vad det innebär: En kampanj som är begränsad av budget kan ändå vara lönsam och hjälpa dig att uppfylla dina verksamhetsmål. Med det kan finnas möjligheter till större exponering om du kan öka budgeten.
  • Vad du ska göra: Klicka på Begränsad av budget i kampanjtabellen för att se vilken exponering din kampanj kan få om du använder en annan budget. Du kan även överväga att sänka buden i den begränsade kampanjen. Du kan även minska budjusteringen om du vill få utrymme för fler klick eller videovisningar inom din budget.

Ta reda på kampanjens rekommenderade budget
Fler artiklar om hur du hanterar din budget