Hanterade placeringar

En inriktningsmetod som du kan använda om du vill visa dina annonser på specifika webbplatser, videoklipp och appar som ingår i Googles Display-nätverk. Till skillnad från andra inriktningsmetoder, som sökord eller ämnen där annonserna placeras på webbplatser automatiskt åt dig (rapporteras i kontot som automatiska placeringar), väljer du hanterade placeringar själv.

• Hanterade placeringar är en tillvalsfunktion som hjälper dig att få bättre kontroll över vilka webbsidor, videoklipp och appar i Display-nätverket som kan visa dina annonser. Om du vet att dina kunder besöker en viss webbplats kan du ofta lägga till den som en hanterad placering.
  • Du kan använda hanterade placeringar om du använder kampanjtypen Endast Display-nätverket eller Söknätverket med Display-tillval.
  • Du kan använda hanterade placeringar för att tilldela ett unikt bud till en viss webbsida. Om annonsen ger bra resultat när den visas på en viss webbsida kan du lägga till den som en hanterad placering och ange ett högre bud. Genom att lägga till placeringen med inställningen Endast bud kan du göra budet mer konkurrenskraftigt bara för just den placeringen. Annonsen visas fortfarande på andra placeringar enligt andra eventuella inriktningsmetoder, som sökord och ämnen.
  • Om du använder både hanterade placeringar och andra inriktningsmetoder kan du se både automatiska placeringar (webbplatser, videor och appar som väljs automatiskt för att matcha dina andra inriktningsmetoder) och hanterade placeringar på fliken Placeringar.

Om hanterade placeringar
Lägga till, redigera och ta bort hanterade placeringar
Om automatiska placeringar
Läs fler artiklar om placeringar