Produktgrupp

Ett sätt att ordna produktsortimentet i ditt Google Merchant Center-konto i en Shopping-kampanj i Google Ads. Du skapar produktgrupper med attribut som hämtas från din produktdata inifrån Google Ads. Sedan anger du bud för de olika produktgrupperna.

• I stället för sökord: Med Shopping-kampanjer är det inte sökord utan produktgrupper som avgör när artiklar från ditt Merchant Center-konto ska visas i Shopping-annonsen på en sökresultatsida.
  • När du börjar: När du skapar en ny Shopping-kampanj, skapas en produktgrupp för Alla produkter med det standardinställda högsta CPC-bud (högsta kostnad per klick som du angav när du skapade annonsgruppen.
  • Dela upp produktgrupper: Du kan köra din Shopping-kampanj med enbart produktgruppen Alla produkter, eller dela upp den i så många produktgrupper som du vill, med produktattribut som kategori, produkttyp, varumärke, skick, artikel-ID och egna etiketter. Du kan också ta bort produktgrupper vid behov.
  • Budgivning: Ange och ändra bud för respektive produktgrupp så ofta du behöver, eller uteslut produktgrupper från kampanjen.
  • Produkter och filter: Varje produkt kan visas i en enda budbar produktgrupp per annonsgrupp. Du kan dessutom helt utesluta en produkt från att visas i en produktgrupp genom att använda sortimentfilter.

Så skapar du en Shopping-kampanj
Mer om Google Merchant Center