Djuplänk

Djuplänkar leder användarna till en särskild sida i en app.

• I onlineannonser kan du leda besökarna till målsidan på din webbplats med en enkel måladress, som www.example.com. Om du vill leda besökarna till en produktsida på din webbplats, kan du använda en annan webbadress med lite mer information, som: www.example.com/product_1234. Sådana webbadresser kallas för djuplänkar när det gäller mobilappar.
  • Som måladress i interaktiva appannonser kan du använda en länk som bara öppnar appen, eller en djuplänk som leder direkt till en särskild skärm i appen. Du kan använda spårningsparametrar i de här länkarna.
  • Djuplänkar skapas inte automatiskt när du skapar en app, och de fungerar på olika sätt i iOS och Android. För interaktiva appkampanjer i söknätverket skapar AdWords en appwebbadress av djuplänken så att annonserna blir kompatibla med Google Sök.

Så visas djuplänkar

Djuplänkar består vanligtvis av två delar: ett schema och en värd och sökväg. App-URI:er, som är omformaterade djuplänkar, innehåller en tredje del: appens paket-id. Webbadressen kan även innehålla en spårningsparameter.

• App-paket-id:t är appens unika identifierare. Många utvecklare skapar ett paket-id genom att spegelvända appens internetdomän. Appar som publiceras av Google börjar till exempel med ”com.google”.
  • Schemat är den del av länken som anger vilken app som ska öppnas. Du kan använda ”http” eller ett anpassat schema som kan börja med app- eller webbplatsnamnet.
  • Värd och sökväg anger den unika plats i appen där innehållet finns. Du anger vart användarna ska hamna när de klickar på din annons eller vad som ska hända när de öppnar appen.
  Djuplänk App-URI
Definition Djuplänkar leder till en plats i appen som motsvarar innehållet du vill visa. App-URI är ett djuplänksformat som integrerar appen med Google Sök. Du ser detta format när du redigerar dina annonser.
Format {scheme}://{host_path} android-app://{package_id}/{scheme}/{host_path}
Exempel exampleapp://productid_1234 android-app://com.example.android/exampleapp/productid_1234

Mer om hur interaktiva appannonser fungerar
Mer om hur du skapar djuplänkar på vår utvecklarwebbplats.