Betalningsgräns

Om du använder den nya Google Ads-upplevelsen ser du inte kugghjulet i ditt konto. Klicka i stället på verktygsikonen högst upp till höger. Du hittar Fakturering och betalningar under Inställningar.

Ett kostnadssaldo som gör att du blir debiterad för kostnaderna när du uppnår det. Detta belopp startar med ett fast belopp som du kan se i ditt konto och som höjs automatiskt om dina kostnader når detta belopp på 30 dagar.

• Betalningsgränsen gäller endast för automatiska betalningar. Med automatiska betalningar debiterar Google dig för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når faktureringsgränsen, beroende på vad som inträffar först.

• När dina kontokostnader når gränsen på mindre än 30 dagar höjs gränsen. Det kan ske flera gånger, tills kontot når en slutlig gräns. Gränsbeloppen påverkas av ditt konto, ditt land och din valuta.
  • Det belopp du debiteras kan vara något högre än gränsvärdet om kontot samlar på sig kostnader mycket snabbt. Du kan debiteras flera gånger på en månad om kontot uppnår faktureringsgränsen upprepade gånger under den tiden.
  • Om du vill bli debiterad mer sällan kan du göra en manuell betalning som täcker och överstiger gränsbeloppet.
  • Du informeras varken via e-post eller på annat sätt när betalningsgränsen höjs, men kan alltid se den aktuella gränsen på sammanfattningssidan för faktureringar. Klicka på kugghjulsikonen och välj Fakturering och betalningar så kommer du till sidan. Där visas dina samlade kostnader sedan den senaste betalningen. Gränsbeloppet syns under förloppsindikatorn.

Läs om varför vi debiterar dig
Läs mer om automatiska betalningar
Läs mer om problem med debitering