Budgivning med mål-CPA: Definition

En automatisk budstrategi som innebär att buden ställs in så att du får så många konverteringar som möjligt till den målkostnad per åtgärd (CPA) du anger.

• Om ditt främsta mål med annonseringen är att få konverteringar (som försäljningar, registreringar eller apphämtningar) kan budgivning med mål-CPA hjälpa dig att få fler konverteringar för din budget. Den hjälper dig dessutom att få större försäljning samtidigt som du betalar mindre för klicken som leder till köp.
  • Med budgivning med Mål-CPA används konverteringsspårningsdata så att du undviker olönsamma klick och får fler konverteringar till lägre kostnad. Baserat på kampanjens tidigare konverteringar hittar budstrategin det optimala CPC-budet (kostnad per klick) för din annons varje gång den är kvalificerad för visning. Den anger högre CPC-bud för mer värdefulla klick och lägre CPC-bud för mindre värdefulla klick.
  • När du väljer budgivning med mål-CPA måste du välja en mål-CPA (det genomsnittliga belopp du vill betala för en konvertering). Med hjälp av mål-CPA-simulatorn kan du ta reda på hur konverteringsvolymen påverkas om du ändrar din mål-CPA.
  • En liknande funktion är Förbättrad CPC, som också kan hjälpa dig att få mer försäljning eller fler konverteringar. Den största skillnaden är att Förbättrad CPC gör justeringar av ditt högsta CPC-bud som du anger manuellt. Med Mål-CPA anges buden så att du ska nå ditt mål-CPA.
  • Engagemang för TrueView for Action-annonser definieras som klick på annonsen eller en visningstid på tio sekunder. Om båda inträffar räknas endast klicket. Om en videoannons visas i minst tio sekunder räknas det som en webbplatskonvertering om konverteringen sker inom tre dagar från engagemanget. För personer som klickar på annonsen tillskrivs konverteringarna under den aktuella konverteringsperioden.