Verktyg för diagnostisering och förhandsgranskning av annonser

Ett verktyg i ditt konto som hjälper dig att ta reda på varför en annons eller ett annonstillägg kanske inte visas. Du kan också förhandsgranska en sökresultatsida på Google för en viss term. Detta hjälper dig att se vilka annonser och tillägg som visas för ditt sökord. Ange en sökterm och kriterier som språk och plats, så visar verktyget om annonsen kan visas i den situationen.

• Verktyget för diagnostisering och förhandsgranskning av annonser föreslår söktermer efter hand som du skriver. Förslagen kommer från sökord som har fått visningar i ditt konto och är ordnade efter sökvolym.
  • Använd verktyget när du vill se om ett annonstillägg visas med en annons för ett visst sökord. Om tilläggen inte visas får du information om orsaken.
  • Använd funktionen Dela denna sökning om du vill lägga till en viss sökning i dina bokmärken eller skicka webbadressen till kollegor eller kunder, så att de också kan se Googles sökresultat för sökningen. Kom ihåg att sökresultaten som syns i verktyget kan förändras över tid. En förhandsgranskning av din annons kanske till exempel inte längre visas i verktyget när kampanjen har förbrukat sin dagliga budget.

Om du vill se hur annonsen ser ut i sökresultaten är det bättre att använda det här verktyget än att söka direkt på Google. Resultatet blir exakt detsamma som när du söker på Google, men du påverkar inte annonsresultatet genom att samla på dig annonsvisningar varje gång du söker efter annonsen.

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen väljer du Tidigare nedan. Läs mer

Använd verktyget Diagnostisering och förhandsgranskning av annonser genom att klicka på verktyget på menyn Verktyg högst upp i ditt AdWords-konto eller besöka google.com/AdPreview.