Spårningsmall: Definition

Spårningsmallen är där du placerar spårningsinformation. Du kan anpassa din slutliga webbadress med hjälp av webbadressparametrar. När någon klickar på din annons används informationen för att skapa målsidesadressen.

• En spårningsmall på annonsgrupps-, kampanj-, eller kontonivå gäller alla annonser i motsvarande annonsgrupp, kampanj eller konto.
  • Om du definierar flera spårningsmallar på olika nivåer används den mest specifika mallen.
  • Spårningsmallen för sökord är den mest specifika, följt av spårningsmallen för annonser, annonsgrupper, kampanjer och slutligen konton.
  • Du kan se vilken spårningsmall som används i kolumnen Spåra mallkälla.
  • Med parallell spårning kan användningen av HTTP i det här fältet störa dina klickmätnings-/omdirigeringssystem:
    • Google Ads kan inte styra de efterföljande omdirigeringarna, men vi använder alltid HTTPS för det första spårningsanropet om det inte är inmatat som sådant.
    • Alla efterföljande omdirigeringsadresser måste vara i HTTPS-format. Omdirigeringen måste ske på servern.