Produktdata: Definition

Information om dina produkter som du skickar in till Google Merchant Center. Produktdata används för att visa dynamiska annonser och Shopping-annonser i en Google Ads-kampanj.

• Om du vill skicka produktdata till oss, måste du skapa ett flöde för produktinformationen i ett Google Merchant Center-konto. Länka sedan ditt Merchant Center-konto till Google Ads.
  • I produktinformationen beskriver du produkten med hjälp av attribut för till exempel skick och tillgänglighet, och anger hur du säljer den. För att det ska bli enklare för potentiella kunder att hitta dina produkter, är det viktigt att du ger en korrekt beskrivning av produkten med hjälp av tillgängliga attribut.
  • Utöver standardpolicyerna för annonser finns det policyer för Shopping-annonser om hur du ska använda varje attribut och hur ofta du bör uppdatera produktdata. Läs igenom policyerna noga och se till att du förstår kraven som ställs.

Bygga upp produktdata
Skapa en Shopping-kampanj