Google Ads API (AdWords API)

En avancerad funktion med vilken annonsörerna kan använda och göra ändringar i sitt Google Ads-konto via program som de själva skapar. AdWords-API:et kommer att ersättas av det nyare Google Ads-API:et, som betatestas för närvarande.

• Med hjälp av AdWords- och Google Ads-API:et (programutvecklingsgränssnitt) kan utvecklare skapa och använda program som interagerar direkt med Google Ads-servern.
  • API:erna kan hjälpa annonsörer att hantera stora Google Ads-konton och kampanjer effektivt. Du kan till exempel samla all Google Ads-data och använda den i andra system för att hantera lager, skapa regelbundna rapporter och införa ändringar i flera kampanjer samtidigt.
  • För att kunna använda dessa API:er måste du ha ett Google Ads-förvaltarkonto och en utvecklartoken.
  • Dessa API:er är lämpliga för annonsörer som har tillgång till en utvecklare eller programmerare med tekniska kunskaper. Om du inte har dessa resurser men ändå vill ha ett extra verktyg för att hantera stora ändringar i ditt konto kan du prova Google Ads Editor eller Google Ads-skript i stället.

Använda API:et
Läs mer om Google Ads Editor
Mer om Mitt kundcenter (MCC)