Klick: definition

När någon klickar på din annons, t.ex. på den blå rubriken i en textannons, räknar Google Ads det som ett klick.

• Ett klick räknas även om personen inte når din webbplats, till exempel om den inte är tillgänglig för tillfället. Därför kan du se en skillnad mellan antalet klick på din annons och antalet besök på din webbplats.
  • Klick kan hjälpa dig förstå hur väl annonsen tilltalar de personer som ser den. Det är mer sannolikt att användarna klickar på relevanta annonser med specifik inriktning.
  • På kontostatistiken kan du se klickfrekvensen (CTR) som talar om hur många av de som har sett din annons som klickar på den. Det här värdet kan hjälpa dig att avgöra hur intressant annonsen är och i vilken utsträckning den matchar sökorden och andra inriktningsinställningar.
  • Observera att vad som är en bra klickfrekvens beror på vad du marknadsför och i vilka nätverk. Om du vill få fler klick och öka klickfrekvensen börjar du med att skriva en bra annonstext och välja kloka sökord, och skapar därigenom annonser som är mycket relevanta och intressanta för dina kunder.

Mer om branschstandarder för klickmätning
Mer om problem med klick och klickfrekvens