Om standardkonverteringsmål på kontonivå

För varje konverteringsmål kan du välja om du vill inkludera det i alla kampanjer i ditt konto som standard. Om du aktiverar inställningen standardmål för kontot för ett konverteringsmål innebär det att de primära konverteringsåtgärderna inom målet spåras som konverteringar i rapporterna och används för budgivning i alla dina kampanjer (utom där du har ställt in kampanjspecifika mål).

Obs! Kolumnen Konverteringsvärde visar summan av konverteringsvärdena för konverteringarna i kolumnen Konverteringar. Läs mer om din konverteringsspårningsdata.

I den här artikeln går vi igenom vad standardmål på kontonivå är och varför du kan vilja använda dem. Läs mer om hur du hanterar konverteringsmål.

Fördelar

Du kan använda standardinställningen för kontot om du vill

• finjustera kolumnen Konverteringar så att den bara visar data om de konverteringsåtgärder som är viktigast för dig
  • informera Google Ads om vilka konverteringar som ska optimeras i en automatisk budstrategi
  • justera kolumnen Konverteringar så att den kan användas som underlag för manuell budgivning.
Obs! När du använder ett konverteringsmål i en kampanj syns det i kolumnen Konverteringar i Google Ads-rapporterna. Konverteringsmål som inte har tillämpats på kampanjen visas inte i kolumnen Konverteringar. Du kan fortfarande se rapporter för alla konverteringsmål i kolumnen Alla konverteringar i dina rapporter.

Så här fungerar standardmål på kontonivå

Med inställningen för standardmål på kontonivå kan du välja om du vill ta med data om konverteringsåtgärder som är relaterade till ditt konverteringsmål i konverteringsrapporterna som standard i alla dina kampanjer. Google använder den data som ingår i konverteringsrapporterna för att optimera dina bud när du använder en automatisk budstrategi som Mål-CPA (kostnad per åtgärd) eller Förbättrad CPC (kostnad per klick). Om du väljer att inte ta med en viss konverteringsåtgärd innebär det att budstrategierna inte lägger bud på just de konverteringarna. Detta kan vara praktiskt om du vill lägga bud på vissa typer av konverteringar men inte på andra.

Obs! Konverteringsmål är grupper av konverteringsåtgärder. För att en viss konverteringsåtgärd ska ingå i konverteringsrapporterna och användas för budgivning måste den vara märkt som primär åtgärd. Denna inställning måste vara aktiverad, utöver inställningen för standardmål för konto som anges på konverteringsmålsnivå för att en enskild konverteringsåtgärd ska kunna användas för mätning och budgivning som standard i alla kampanjer. Läs mer om primära och sekundära konverteringsåtgärder.

Exempel

Du äger en onlineklädbutik och har två konverteringsmål: Lägg till i kundvagnen, som innehåller en konverteringsåtgärd för att spåra varje gång en kund lägger något i kundvagnen, samt Köp som innehåller två konverteringsåtgärder, en för att spåra klädköp och en annan för att spåra köp av stylingtjänster.

Du vill optimera budgivningen för köpkonverteringsmålet och se dessa konverteringar i rapporterna. Du vill inte lägga bud på konverteringsåtgärden Lägg till i kundvagn och du behöver inte denna data i rapporterna.

Du markerar Använd som kontomål för köpkonverteringsmålet och avmarkerar inställningen för målet Lägg till i kundvagn. Nu optimerar den automatiska budstrategin enbart kampanjen mot ditt köpmål och rapporterna visar bara köpkonverteringar. Data om kundvagnsmålet visas fortfarande i kolumnen Alla konverteringar.

Om du inte använder automatiska budstrategier som optimerar för konverteringar påverkas budgivningen automatiskt inte av denna inställning. Du kan dock använda inställningen för att justera kolumnen Konverteringar så att du kan använda den som underlag vid manuell budgivning.

Standardinställningen för de flesta konverteringsåtgärder är att visa data i kolumnen Konverteringar.

Obs! För Appkampanjer anger du alltid de konverteringsåtgärder du vill använda för budgivning och rapportering på kampanjnivå, så där är standardmål på kontonivå inte tillämpliga.

Ställ in konverteringsspårning för appar med Web to App Connect. När du har använt Web to App Connect-gränssnittet i Google Ads för att ställa in konverteringsspårning och djuplänkar kan du erbjuda dina kunder en smidig webb-till-app-upplevelse och få i genomsnitt dubbelt så höga konverteringsfrekvenser för annonsklick som leder till appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjen.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Bilden visar hur du aktiverar standardinställningen i kontot för ett konverteringsmål i Google Ads.

1. Klicka på ikonen Mål Goals Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Konverteringar i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Sammanfattning.
  4. Välj det konverteringsmål du vill redigera.
  5. Klicka på Redigera mål.
    • Välj Använd som kontomål.
    • Välj vilka konverteringsåtgärder du vill ska vara primära eller sekundära åtgärder.
  6. Klicka på Spara ändringar.