Placeringsinriktning: Definition

Vi har gjort förbättringar i Google Ads för att ge en omfattande och samlad överblick över din innehållsinriktning och göra det enklare att hantera och ordna dem.

Nu hittar du alla typer av innehållsinriktning under Innehåll i sidonavigeringsmenyn:

• Ämnen, Placeringar, Sökord för display/video och Uteslutningar för alla typer av innehållsinriktning kategoriseras nu på fliken Innehåll på sidonavigeringsmenyn. För Uteslutningar klickar du på rullgardinsmenyn  till höger om ordet Uteslutningar för att utesluta särskilda ämnen, placeringar eller sökord för display/video.

Fler förbättringar som kommer snart:

• Ämnen, Placeringar och Sökord för display/video samlas på en enda sida och rapport med namnet Innehåll. Uteslutningar samlas också i en enda rapport på denna samma sida med namnet Innehåll.
  • Dina annonser inriktas på det innehåll du valt i din annonsgrupp. Om du till exempel inriktar dig på ”cyklar” som ämne och ”cykling” som sökord för display/video visas dina annonser i innehåll som matchar någon av dessa.

Fram till dess att ditt konto har migrerats rekommenderar vi att du enbart använder en metod för innehållsinriktning (ämnen, placeringar ELLER sökord för display/video) per annonsgrupp. Om du kombinerar metoderna innan de kommande ändringarna har införts kan du få ett sämre kampanjresultat.

En inriktningsmetod som du kan använda för att välja specifika webbplatser, videor, kanaler, appar och appkategorier som ingår i YouTube och Display-nätverket där du vill visa dina annonser. Till skillnad från andra inriktningsmetoder, där dina annonser placeras på webbplatser automatiskt (som sökordsinriktning eller ämnesinriktning), väljer du placeringarna själv.

• Placeringsinriktning är en valfri funktion som ger dig större kontroll över vilka webbplatser, videor, kanaler, appar och appkategorier som kan visa dina annonser.
  • Du kan använda placeringsinriktning för att tilldela en viss webbsida ett visst bud. Om din annons ger bra resultat när den visas på en viss webbsida kan du lägga till sidan som en placering och ange ett högre bud. Genom att lägga till placeringen med inställningen Ändra budjustering kan du göra budet mer konkurrenskraftigt för just den placeringen.