Placeringsinriktning: Definition

En inriktningsmetod du kan använda när du vill välja specifika webbplatser, videor, kanaler, appar och appkategorier som ingår i YouTube och Display-nätverket där du vill visa dina annonser. Till skillnad från andra inriktningsmetoder, där dina annonser placeras på webbplatser automatiskt (som sökordsinriktning eller ämnesinriktning), väljer du placeringarna själv.

• Placeringsinriktning är en valfri funktion som gör att du kan få större kontroll över vilka webbplatser, videor, kanaler, appar och appkategorier som kan visa dina annonser.
  • Du kan använda placeringsinriktning när du vill tilldela en viss webbsida ett visst bud. Om din annons ger bra resultat när den visas på en viss webbsida kan du lägga till sidan som en placering och ange ett högre bud. Genom att lägga till placeringen med inställningen Ändra budjustering kan du göra budet mer konkurrenskraftigt för just den placeringen, medan annonserna fortfarande kan visas på andra platser med andra inriktningsmetoder, som sökord och ämnen.
  • Till följd av att du använder både placeringsinriktning och andra inriktningsmetoder kan du se både automatiska placeringar (webbplatser, videor och appar som automatiskt väljs för att matcha dina andra inriktningsmetoder som ämnen och sökord) och inriktade placeringar på sidan Placeringar i Google Ads.