Tillgångsgrupper: Definition

En grafisk bild av användargränssnittet för tillgångsgrupper. Tillgångarna i bilden är olika typer av bilar.

En tillgångsgrupp är en uppsättning annonsmaterial som används för att skapa en annons beroende på vilken kanal den visas i. Vi rekommenderar att du organiserar tillgångsgrupper på samma sätt som du organiserar dina annonsgrupper, utifrån ett gemensamt tema. Du kan till exempel dela upp tillgångsgrupper efter de olika typer av produkter eller tjänster du erbjuder.

Du kan skapa en tillgångsgrupp när du skapar kampanjen och lägga till ytterligare tillgångsgrupper i kampanjer som du redan har skapat. Googles AI sammanställer tillgångarna i en tillgångsgrupp till alla tillämpliga annonsformat för ditt mål och visar det mest relevanta annonsmaterialet för kampanjen. Ju fler tillgångar du lägger till, desto fler annonsformat kan systemet skapa och desto fler annonsutrymmen kan annonsen visas i.

Läs mer om hur tillgångsgrupper fungerar.

Obs! Om Utökning av slutlig webbadress har aktiverats kan Google ersätta den slutliga webbadressen med en mer relevant målsida baserat på användarens sökfråga och generera dynamisk rubrik, beskrivning och andra tillgångar som matchar målsidans innehåll. Läs mer om automatiskt skapade tillgångar.