Ställa in en annonsvisningsmetod

Du kan styra hur länge budgeten räcker genom att ställa in annonsvisningsmetoden: standard eller accelererad. Standardvisning är förinställt i alla kampanjer, och gör att budgeten fördelas jämnt över dagen. Accelererad visning gör att budgeten förbrukas snabbare, vanligtvis tidigt på dagen.

Om kampanjen har begränsad budget kan det göra att den genomsnittliga dagliga budgeten tar slut tidigt på dagen, vilket gör att annonserna slutar visas. Därför rekommenderas inte accelererad visning för de flesta annonsörer. I den här artikeln förklarar vi hur du ställer in annonsvisningsmetoder för dina kampanjer.

Sedan 2019 kan accelererad visning inte längre användas med sökkampanjer, Shopping-kampanjer eller delade budgetar. Från och med april 2020 är det inte längre möjligt att använda accelererad budgetvisning med någon Google Ads-kampanjtyp.

Så här ställer du in visningsmetoden för en enskild kampanj:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på den kampanj som du vill ställa visningsmetoden för.
  4. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  5. Klicka för att öppna fönstret Daglig budget och klicka sedan på Visningsmetod
  6. Välj Standard eller Accelererad
  7. Klicka på Spara

Så här ställer du in visningsmetoden för flera kampanjer samtidigt:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på rutorna vid de kampanjer som du vill ange visningsmetod för.
  5. Klicka på Redigera i det övre vänstra hörnet, ovanför kampanjerna och välj sedan Ändra visningsmetod.
  6. Välj Standard eller Accelererad
  7. Klicka på Förhandsgranska om du vill se hur kampanjernas visningsmetod ändras (rekommenderas).
  8. Klicka på Använd