Smart Bidding: definition

Smart Bidding är budstrategier som utnyttjar Googles AI för att optimera för konverteringar eller konverteringsvärde i varje auktion. Detta kallas budgivning vid auktion. Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konvertering och Maximera konverteringsvärde är exempel på Smart Bidding-budstrategier.

Utöver fördelarna med AI har Smart Bidding tre andra stora fördelar:

• En mängd olika signaler används för att anpassa buden efter användarens unika sammanhang. Signalerna är bland annat enhet, plats, tid på dagen, remarketinglistor, webbläsare, språk och annat. Läs mer om budgivningssignaler.
  • Med de flexibla kontrollerna kan du ange resultatmål för budgivningen och optimera sökbuden för din valda attributionsmodell.
  • Tydliga rapporter och statusmeddelanden hjälper dig att testa hur väl Smart Bidding fungerar för dig och förstå vad som pågår bakom kulisserna med dina budstrategier.