Låg sökvolym

Denna status visas vid sökord som har liten eller ingen sökhistorik på Google.

Viktigt! Sökordet är inaktivt tills söktrafiken ökar. Då kan sökordet leda till att dina annonser visas.
  • Sökord som markeras som Låg sökvolym ger mycket låg söktrafik på Googles webbplatser, vilket tyder på att de inte är relevanta för de flesta kunders sökningar.
  • Om antalet sökningar med sökorden ökar – även om ökningen är liten – aktiveras sökorden på nytt och börjar åter utlösa dina annonser. Vårt system kontrollerar och uppdaterar statusen regelbundet.
  • Sökordet kanske är för specifikt eller oklart eller innehåller avsevärda felstavningar. Genom att inte tillåta att sådana sökord deltar i annonsauktionen kan Google Ads visa annonser mer effektivt och minska sökordsvolymen i vårt system. Innan vårt system utesluter ett sökord från auktionen sker en uppskattning av antalet sökningar med sökordet i hela världen under de senaste tolv månaderna.
  • Låg sökvolymstatus har ingen koppling till kvalitetsresultat, bud eller annonsmaterial. Det innebär att statusen inte ändras om du ändrar dessa.
    • När du felsöker låg sökvolym är det viktigt att fundera över om dina sökord är för specifika, oklara eller lätta att felstava. Prova att ta bort sökordet och hitta fler sökordsförslag eller att bredda matchningstypen. Sökordsplaneraren använder tidigare söktrender under en tolvmånadersperiod för att skapa prognoser över genomsnittligt antal sökningar per månad. Skapa en plan och granska sökordsprognosen om du vill se mer specifika värden. Läs mer om Sökordsplaneraren
  • Det innebär inga negativa konsekvenser att ha sökord med låg sökvolymstatus i ditt konto. Däremot kan det vara bra att ta bort dem om du når kontogränsen. Läs mer om gränser i ditt Google Ads-konto
  • Det kan hända att du ser annonser när du söker efter sökord med statusen Låg sökvolym. Om sökordet till exempel är ”röda och blå cyklar till salu” kan du fortfarande se annonser när du söker efter detta sökord på Google. Det beror på att mer allmänna sökord, som ”blå cyklar”, kan leda till att det visas en annons för den sökningen.
  • När du har ett sökord med låg sökvolym har du några olika alternativ att välja bland:
    • Du kan välja att inte göra något alls och vänta på att vi kontrollerar sökordet automatiskt igen om en vecka. Om fler användare börjar söka med sökordet återaktiveras det automatiskt. Det här alternativet kan vara särskilt användbart om du annonserar om ett nytt varumärke eller en ny produkt.
    • Ta bort sökordet och använd Sökordsplaneraren för att hitta ytterligare sökordsförslag.
    • Använd en bredare matchningstyp för sökordet. Om sökordet till exempel är exakt matchat kan du ändra det till brett matchat. Läs mer om alternativ för sökordsmatchning
    • Använd ett mindre specifikt sökord. Uppdatera till exempel sökordet ”tulpaner blomleverans på våren Stockholm” till ”tulpanleverans Stockholm”.

Läs mer om sökordsstatus.