Automatisk taggning: Definition

En funktion som automatiskt lägger till en parameter i dina webbadresser så att du kan spåra offlinekonverteringar och skapa resultatrapporter i Google Analytics och andra program för webbplatsanalys.

• Med automatisk taggning läggs parametern GCLID (Google Click Identifier) till i webbadressen som kunderna klickar på. Det hjälper dig att avgöra vilken annons kunder klickade på varje gång någon besökte din webbplats.
  • Google Analytics och liknande program kan använda informationen i automatiskt taggade webbadresser för att avgöra vilka Google Ads-sökord som ledde besökare till din webbplats, vilken kampanj sökorden kommer från och hur mycket klicket kostade. Du kan dessutom använda informationen för att importera komplexa konverteringar till Google Ads, både online och offline.

Tips

Om du använder ett API kan GCLID-parametern även skicka mer information från varje klick till klickresultatrapporten i Google Ads API.

Så här kontrollerar du om automatisk taggning är aktiverad

Automatisk taggning är inaktiverad som standard. Du kan kontrollera om automatisk taggning är aktiverad samt aktivera och inaktivera funktionen i dina kontoinställningar.

1. Klicka på Inställningar på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på Kontoinställningar längst upp på sidan.
  3. Klicka på sektionen Automatisk taggning. Om rutan Tagga den webbadress som folk klickar på från min annons är markerad är automatisk taggning aktiverad. Avmarkera rutan om du vill inaktivera funktionen och klicka på Spara.

Obs! När du skapar en ny konverteringsåtgärd aktiveras automatisk taggning automatiskt om du inte redan använder konverteringsspårning över flera konton. Om du använder konverteringsspårning över flera konton måste du manuellt aktivera automatisk taggning i vart och en av dina underordnade konton enligt stegen ovan.

Se Google Analytics-data i ditt Google Ads-konto
Länka Google Analytics och Google Ads
Läs om fördelarna med automatisk taggning
Importera offlinekonverteringar eller komplexa konverteringar