Automatiska placeringar: Definition

En term som används i Google Ads rapporter för att återspegla de webbsidor, videor och appar i Display-nätverket där annonserna visas automatiskt baserat på den inriktning du valt. Du kan rikta in dig på placeringar som webbsidor, videor och appar i dina annonser, men automatiska placeringar är resultatet av att annonsen placeras utifrån andra inriktningsmetoder, som sökord eller ämnen.

Så här fungerar automatiska placeringar

• Om du använder en kampanjtyp som bara visas i Display-nätverket och om du också använder en annan inriktningsmetod än inriktade placeringar i dessa kampanjer kan dina annonser visas automatiskt på webbplatser i Display-nätverket. Dessa visningar visas som automatiska placeringar i statistiktabellen på sidan Placeringar i Google Ads.
  • Du kan använda placeringsinriktning om du inte vill att dina annonser ska visas med automatiska placeringar. Lägg till placeringar i annonsgruppen så att dina annonser bara kan visas på de webbplatser du väljer.

Exempel

Om du använder sökord när du riktar in din annonsgrupp försöker vi att matcha dina annonser med relevanta placeringar med hjälp av din sökordslista och andra faktorer. Om du till exempel har en annonsgrupp med sökord relaterade till herrskor kan dina annonser i den annonsgruppen visas på webbsidor om skor. Dessa webbplatser visas som automatiska placeringar i statistiktabellen på sidan Placeringar i Google Ads.