Befolkning: Definition

Det totala antalet personer i målbefolkningssegmentet och på målplatsen. För medieplaner i Räckviddsplaneraren bygger befolkningsdata på

• Befolkning (folkräkning): Det totala antalet personer i målbefolkningssegmentet och på målplatsen baserat på folkräkningsdata.
  • Befolkning (digital): Det totala antalet personer i måldemografin och på målplatsen som har rapporterat att de har använt internet under de senaste 30 dagarna.
  • Befolkning (TV): Det totala antalet personer i måldemografin och på målplatsen som har rapporterat att de har tittat på tv under de senaste 30 dagarna.
  • Befolkning (YouTube): Det totala antalet personer i måldemografin som kan nås av annonser på YouTube under en genomsnittlig 30-dagarsperiod. Befolkning visas inte för underordnade platser eller målgrupper.

Ändra befolkningsuppdateringarna i Räckviddsplaneraren:

• Procentandelen för räckvidd
  • Befolkningens storlek
  • Mätvärdena Målgruppskontaktfrekvens (TRP) och Kostnad per målgruppskontaktfrekvens (CPP)

Befolkningens storlek påverkar inte antalet personer som din medieplan kan nå. Den totala räckvidden för din plan kan vara större än en utvald befolkningsstorlek.