Gränsvärden för annonsrankning: definition

Det reserverade priset för din annons. Om ditt bud är lägre än gränsvärdet visas inte annonsen. Och om ingen av dina konkurrenter är kvalificerade för att visa annonser är gränsvärdet (det reserverade priset) det pris du betalar för klicket.

Gränsvärden fastställs dynamiskt vid tidpunkten för varje auktion baserat på olika faktorer, till exempel följande:

• Din annonskvalitet: I syfte att upprätthålla en annonsupplevelse av hög kvalitet för kunderna har annonser av lägre kvalitet högre gränsvärden.
  • Annonsposition: Annonser som visas högre upp på sökresultatsidan har högre gränsvärden än annonser som visas längre ned på sidan. På så sätt är det mer troligt att användarna ser annonser av högre kvalitet högre upp på sidan.
  • Användarsignaler och attribut som plats och enhetstyp: Gränsvärden kan variera utifrån användarattribut som användarens plats (gränsvärdena kan till exempel kan variera från land till land) och vilken enhet som används (till exempel telefon eller dator).
  • Sökningens ämne och karaktär: Gränsvärden kan variera beroende på användarens söktermer. Till exempel kan gränsvärdena för bröllopsrelaterade sökningar vara annorlunda än sökningar efter korgflätningslektioner.
  • Relaterade auktioner: Gränsvärden kan också bero på auktionerna för relaterade sökfrågor. Till exempel kan gränsvärdena för annonsrankning för söktermen [bilförsäkring] baseras på auktioner för söktermerna [fordonsförsäkring] och [kollisionsförsäkring].

Tack vare dessa faktorer kan vi se till att när det kommer till vilka annonser användarna får se och hur mycket annonsörerna betalar tas relevant hänsyn till användarupplevelsens kvalitet, annonsörens bud och det värde som annonsörerna anser att användarnas engagemang i annonserna har.

Så påverkas din CPC av gränsvärden för annonsrankning

Din faktiska CPC beräknas baserat på din annonsrankning, inklusive gränsvärden och konkurrens från andra annonsörer.

Om din annons är den enda som är kvalificerad att visas (till exempel på grund av att ingen av konkurrenterna uppfyller sina gränsvärden för annonsrankning) betalar du det reserverade priset (gränsvärdet avrundas till den minsta faktureringsbara enheten i ditt land, som till nästa penny i USA). Det betyder att annonsen kan vara relativt dyr, beroende på annonskvaliteten och gränsvärdena för annonsrankning, även om inga andra annonser visas direkt nedanför den.