Sökväg

Fälten Sökväg är en del av visningsadressen i utökade textannonser och visas normalt med grön text nedanför rubriken och ovanför beskrivningen. Fälten ger potentiella kunder en uppfattning om var de hamnar på din webbplats när de klickar på din annons. Texten du skriver i fälten bör därför beskriva produkten eller tjänsten i annonsen i mer detalj. Vi garanterar inte att sökvägen visas. Fältet är valfritt, och varje sökväg kan innehålla högst 15 tecken.

Google Ads skapar visningsadressen utifrån domänen från din slutliga webbadress i kombination med eventuell sökvägstext.

Exempel

Hitta vandringsskor i herrmodell – gör dig redo för friluftsäventyr
www.example.com/herrskor/friluftsliv
Fri expressleverans. Registrera dig för att delta i vår skoutlottning varje månad!

I det här exemplet är www.example.com/herrskor/friluftsliv visningsadressen och herrskor och friluftsliv är sökvägstexten.

Sökvägstexten behöver inte matcha den exakta texten i den slutliga webbadressen, men den bör hjälpa användarna att förstå vad de kan vänta sig på din målsida.