Sökväg: definition

Fälten Sökväg är en del av visningsadressen i utökade textannonser och visas normalt med grön text under rubriken och ovanför beskrivningen. Fälten ger potentiella kunder en uppfattning om var de hamnar på din webbplats när de har klickat på din annons, så texten du skriver i fälten bör beskriva produkten eller tjänsten som beskrivs i annonsen mer i detalj. Sökvägen visas inte garanterat. Fältet är valfritt, och varje sökväg kan innehålla högst 15 tecken.

Google Ads skapar visningsadressen med domänen från den slutliga webbadressen i kombination med sökvägstexten (om någon har angetts).

Exempel

Hitta löparskor till herr – Gör dig redo för äventyr utomhus
www.example.com/herrskor/friluftsliv
Gratis expressleverans. Registrera dig för att delta i vår skoutlottning varje månad!

I det här exemplet är www.example.com/herrskor/friluftsliv visningsadressen och herrskor och friluftsliv är sökvägstexten.

Din sökvägstext behöver inte matcha den exakta texten i din slutliga webbadress, men den bör hjälpa användaren förstå vad de kan vänta sig på din målsida.