Prominens

Prominens är en uppskattning av annonsens synlighet på sökresultatsidan. Sådant som påverkar prominensen är

• annonspositionen: Annonser på högre positioner har större prominens, eftersom det är troligare att användare ser dem. I regel får en annons fler klick när den flyttas till en högre annonsposition. Annonser i topposition visas bredvid organiska sökresultat i topposition. Annonser i topposition visas vanligtvis ovanför organiska resultat i topposition. För vissa sökfrågor kan de dock visas nedanför dem. Placeringen av annonser i topposition är dynamisk och kan variera beroende på användarens sökning.
  • annonsformatet: Annonser som är formaterade har större prominens än annonser som inte är det, eftersom annonsformat i allmänhet drar uppmärksamhet till en annons och genererar fler klick.

Prominens mäts främst genom den genomsnittliga förändring i klickfrekvens (CTR) som sker när annonsformat läggs till eller annonsen flyttas till en högre position. De unika värdena på andra interaktioner, som ett samtal från en Klicka för att ringa-annons, kan också bidra till prominens.