Prominens

Prominens är en uppskattning av annonsens synlighet på sökresultatsidan. Sådant som påverkar prominensen är

• annonspositionen. Annonser på högre positioner har mer prominens, eftersom det är troligare att besökare får syn på dem i de positionerna. I regel får en annons fler klick när den flyttas till en högre annonsposition.
  • annonsformatet. Annonser med annonsformat har mer prominens än annonser utan format, eftersom format i allmänhet riktar uppmärksamheten mot en annons och genererar fler klick.

Prominens mäts främst genom den genomsnittliga ändringen i klickfrekvenser (CTR) som sker när annonsformat läggs till eller annonsen flyttas till en högre position. De unika värdena från andra interaktioner, som ett samtal från en Klicka för att ringa-annons, kan också bidra till prominensen.