Konvertering: Definition

En åtgärd som räknas när en användare interagerar med din annons eller gratis produktannons (till exempel klickar på en textannons eller tittar på en videoannons) och sedan gör något som du har definierat som värdefullt för ditt företag, som att göra ett onlineköp eller ringa till företaget från en mobiltelefon.

Konverteringar mäts med konverteringsspårning. Du kan använda olika spårningsprocesser för att mäta konverteringar beroende på vad människor gör när de interagerar med din annons eller gratis produktannons. Konverteringar kan spåras på olika plattformar (till exempel mobila enheter och datorer) och kan innehålla modellerade konverteringar. Med modellerade konverteringar används anonymiserad data för att beräkna konverteringar som Google inte kan observera direkt. Detta kan ge en mer komplett rapport om dina konverteringar.