Automatisk budstrategi: definition

En budstrategi som använder Googles AI för att lägga bud på dina annonser baserat på sannolikheten för att annonsen leder till klick eller konverteringar. Alla automatiska budstrategier är utformade för att hjälpa dig att nå ett specifikt mål för din verksamhet.

• Med automatisk budgivning slipper du sköta grovgörat själv och behöver inte gissa dig fram till vilka bud som uppfyller dina verksamhetsmål. Till skillnad från manuell CPC-budgivning behöver du inte uppdatera bud på specifika annonsgrupper och sökord manuellt.
  • Det finns olika typer av automatiska budstrategier som kan hjälpa dig att få fler klick, större synlighet i sökresultaten, fler konverteringar eller större konverteringsvärde.
  • Smarta budstrategier är konverterings- eller värdebaserade automatiska budstrategier som anger unika bud för varje auktion baserat på information som är tillgänglig vid auktionstillfället. Informationen innefattar klockslag, vilken annons som visas samt användarens enhet, plats, webbläsare och operativsystem.
  • Automatiska budstrategier lär sig efter hand och tar hänsyn till tidigare budresultat när de beräknar framtida bud.
  • Du kan ställa in en automatisk budstrategi på portföljnivå för flera kampanjer samtidigt eller en standardbudstrategi på kampanjnivå.