Konverteringsspårning: Definition

Ett kostnadsfritt verktyg i ditt konto som gör att du kan mäta hur klick på dina annonser och gratis produktannonser leder till meningsfulla händelser som försäljning eller potentiella kunder.

Använda konverteringsspårning för att mäta dina Google Ads-resultat

• En konvertering inträffar när ett annonsklick eller annan användning i din annons leder direkt till ett beteende som är värdefullt för dig, till exempel ett köp, en registrering för nyhetsbrev, ett telefonsamtal eller en nedladdning.
  • Det är viktigt att spåra konverteringar eftersom de ger kunskap om hur annonsernas resultat är direkt relaterade till företagets resultat. När du använder konverteringsspårning kan du även identifiera vilka annonser och sökord som ger bäst resultat för ditt företag.

Säkerhet och integritet vid appspårning

Google tillämpar strikta riktlinjer för säkerhet. Google Ads samlar bara in data om appar där du har konfigurerat spårning.

Tänk på att ge användarna tydlig och grundlig information om den data du samlar in i dina appar och att inhämta samtycke till datainsamlingen när det är nödvändigt av juridiska skäl.

Relaterad länk