Visningsfrekvens: Definition

Förhållandet mellan antalet betalda visningar av en videoannons och antalet exponeringar som var kvalificerade för visningar.

Om du till exempel har fått 5 visningar och 1 000 exponeringar är din visningsfrekvens 0,5 %. Så här beräknas det:

CTR calculation
  • Visningsfrekvensen liknar klickfrekvensen (CTR), men i stället för att mäta klick räknas antalet personer som har visat din videoannons efter att ha sett den på YouTube eller i Display-nätverket.
  • Du kan använda visningsfrekvensen för att hålla koll på värdet av dina videokampanjer på YouTube och i Display-nätverket.
Obs! Exponeringar från format som inte är kvalificerade för visning, som bumperannonser eller inte överhoppningsbara in stream-annonser, räknas inte.