Uppskattat bud för visning högst upp på sidan: Definition

Budet som troligtvis krävs för att din annons ska visas bland annonserna högst upp på första sidan i sökresultaten.

• Uppskattningen visas vilket CPC-bud (kostnad per klick) som krävs för att din annons ska visas högst upp på första sidan i sökresultaten när en sökfråga exakt matchar ditt sökord. Annonsen kan visas även om budet inte överensstämmer med uppskattningen, men det är mindre sannolikt att den visas högst upp på första sidan i sökresultaten.
  • Uppskattningen baseras på sökordets kvalitetsresultat och konkurrens från andra annonsörer. Om ditt uppskattade bud för visning högst upp på sidan är mycket högt kan det betyda att sökordets kvalitetsresultat är lågt och kan förbättras.
  • Du hittar uppskattade bud för visning högst upp på sidan för dina sökord i kolumnen Uppsk. visn. högst upp i tabellen Sökord.
  • Uppskattningen är ingen garanti. Ibland kan det hända att annonsen inte visas högst upp på första sidan trots att du använder det uppskattade budet för visning högst upp på sidan.