Kampanjstatus: definition

Din annonskampanj visas med ett statusvärde som anger om annonserna kan visas eller inte för tillfället.

• Information om kampanjens aktuella status visas i kolumnen Status på sidan Kampanjer.
  • Kampanjens status påverkar alla annonsgrupper och annonser som ingår i kampanjen. Om du till exempel pausar en kampanj visas inte annonserna i kampanjen längre.
  • Detta är de kampanjstatusar som finns:
    • Kvalificerad Kampanjen är aktiv och kan visa annonser.
    • Kvalificerad (begränsad) Kampanjen är aktiv men annonserna visas bara ibland på grund av budgetbegränsningar.
    • Inte kvalificerad. Kampanjen är inaktiv eftersom det inte finns några annonsgrupper eller eftersom alla annonsgrupper, annonser eller sökord är pausade eller raderade.
    • Pausad Kampanjen körs inte eftersom du har pausat den. Annonserna i kampanjen visas inte. Du kan aktivera kampanjen igen när som helst och visa annonserna.
    • Borttagen Kampanjen körs inte eftersom du har raderat den permanent. Annonserna i kampanjen visas inte. Om du bara vill stänga av kampanjen ska du inte radera den. Pausa kampanjen i stället.
    • Avslutad Kampanjens slutdatum har passerats och annonserna visas inte längre. Du kan ändra slutdatumet när som helst.
    • Vilande Kampanjen har ett framtida startdatum och annonserna har inte börjat visas ännu. Du kan ändra startdatumet när som helst innan det infaller.
    • Begränsad av budget Kampanjen är aktiv och annonserna kan visas, men inte så ofta som de skulle kunna på grund av budgetbegränsningar. Håll pekaren över pratbubblan bredvid statusen för att se din rekommenderade budget.