Förbättrad CPC (ECPC): Definition

En budstrategi som anpassar din kostnad per klick (CPC) så att du får så många konverteringar eller så högt konverteringsvärde som möjligt. Förbättrad CPC kombinerar manuell budgivning med en Smart Bidding-strategi som Mål-CPA eller Mål-ROAS. Denna strategi höjer dina manuella bud i situationer som mer sannolikt leder till en försäljning eller annan konvertering på din webbplats och sänker budet i situationer som mindre sannolikt resulterar i en konvertering. Du kan även testa Förbättrad CPC tillsammans med budgivningssystem från tredje part om du vill använda Smart Bidding i begränsad utsträckning.

När du ställer in Förbättrad CPC för att optimera för konverteringar:

• Med Förbättrad CPC anpassas ditt bud varje gång din annons kan visas, baserat på hur troligt det är att ett klick leder till en konvertering.
  • Med Förbättrad CPC kan du få fler konverteringar till samma eller lägre kostnad per konvertering.

När du ställer in Förbättrad CPC för att optimera för konverteringsvärde:

• Med Förbättrad CPC anpassas ditt bud varje gång din annons kan visas, baserat på hur troligt det är att ett klick leder till en konvertering, samt dess relativa konverteringsvärde. Läs mer om konverteringsvärden
  • Med Förbättrad CPC kan du få fler konverteringar med högt värde till samma eller lägre kostnad per konvertering.
  • Förbättrad CPC för konverteringsvärde är endast tillgängligt för sökkampanjer.