Förbättrad CPC (ECPC): Definition

En budstrategi som anpassar din kostnad per klick (CPC) så att du får så många konverteringar som möjligt. Förbättrad CPC kombinerar manuell budgivning med en Smart Bidding-strategi som Mål-CPA eller Mål-ROAS. Strategin höjer dina manuella bud i situationer som mer sannolikt leder till en försäljning eller annan konvertering på din webbplats, och sänker buden i situationer som mindre sannolikt leder till en konvertering.

• Förbättrad CPC höjer ditt bud varje gång annonsen är kvalificerad att visas, baserat på hur troligt det är att klicket leder till en konvertering. Budstrategin sänker ditt bud för klick som mindre sannolikt leder till en konvertering.
  • Med Förbättrad CPC kan du få fler konverteringar till samma eller lägre kostnad per konvertering.
  • Du kan testa Förbättrad CPC tillsammans med budgivningssystem från tredje part om du vill använda Smart Bidding i begränsad utsträckning.
  • Förbättrad CPC fungerar lite annorlunda för Shopping-kampanjer. Läs om hur du ställer in Förbättrad CPC för Shopping-kampanjer.