Googles vidarekopplingsnummer

Googles vidarekopplingsnummer är ett unikt telefonnummer från Google som du kan använda i dina annonser för att spåra samtal till ditt företag. Du använder numret genom att aktivera samtalsrapportering i kontoinställningarna.

Länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga

Googles vidarekopplingsnummer finns för närvarande i följande länder:

Landets flagga

Land

Kostnadsfritt nummer

Lokalt nummer

Australia Australien yes, confirmed yes, confirmed
Belgien yes, confirmed yes, confirmed
Brazil Brasilien yes, confirmed yes, confirmed
Canada Kanada yes, confirmed yes, confirmed
Columbia flag icon Columbia yes, confirmed yes, confirmed
Tjeckien yes, confirmed yes, confirmed
France Frankrike yes, confirmed yes, confirmed
Germany Tyskland yes, confirmed yes, confirmed
* Ungern yes, confirmed yes, confirmed
India** Indien yes, confirmed
** Japan yes, confirmed yes, confirmed
Ireland Irland yes, confirmed yes, confirmed
Israel flag icon Israel yes, confirmed yes, confirmed
Italien yes, confirmed yes, confirmed
Mexico flag icon Mexiko yes, confirmed yes, confirmed
Poland flag Polen yes, confirmed yes, confirmed
Romanian flag icon Rumänien yes, confirmed yes, confirmed
Russia flag icon Ryssland yes, confirmed yes, confirmed
Slovakia flag icon Slovakien yes, confirmed yes, confirmed
South Africa Sydafrika yes, confirmed yes, confirmed
Spain flag icon Spanien yes, confirmed yes, confirmed
Sweden Sverige yes, confirmed yes, confirmed
* Schweiz yes, confirmed
Switzerland flag icon Schweiz yes, confirmed yes, confirmed
United Kingdom* Storbritannien yes, confirmed yes, confirmed
United States USA yes, confirmed yes, confirmed

*Avgiftsfritt nummer som motsvarar ett lokalt nummer

** Uppringnings-id visar ett nummer från Google – inte kundens nummer

Så fungerar det

När du aktiverar samtalsrapportering ger Google dig ett unikt telefonnummer som visas tillsammans med dina annonser eller tillägg. När en potentiell kund ringer eller sms:ar till telefonnumret vidarekopplar Google Ads samtalet eller sms:et till ditt företagstelefonnummer. Sedan kan du se detaljerade rapporter om de samtal eller sms som genereras från dina annonser.

Om telefonnummer

När det är möjligt har Googles vidarekopplingsnummer samma riktnummer eller prefix som ditt företag. Annars används ett lokalt riktnummer eller prefix för ditt geografiska område. I vissa fall kanske ett lokalt vidarekopplingsnummer inte är tillgängligt. I sådana fall visas i stället ett kostnadsfritt Google-vidarekopplingsnummer i annonsen. Googles vidarekopplingsnummer är antingen avgiftsfria, ett lokalt nummer eller likvärdiga med ett lokalt nummer.

Viktigt! Eftersom Googles vidarekopplingsnummer som används för samtalsrapportering tillhör Google kan de komma att ändras eller kopplas om. Därför kan du inte använda Googles vidarekopplingsnummer för andra ändamål än samtals- och meddelanderapportering samt spårning av samtalskonverteringar från webbplatsen.

Där vidarekopplingsnummer inte fungerar

Display-nätverket: Samtalstillägg som är inriktade på Display-nätverket kan inte användas med Googles vidarekopplingsnummer eller spårning av samtal som konverteringar.

Annonser med låg trafik: Googles vidarekopplingsnummer kanske inte visas i datoranpassade annonser om annonsgruppen inte får ett minsta antal klick under en fyraveckorsperiod. I sådana fall visas telefonnumret till ditt företag. (Det finns inga minimikrav för annonser på smartphones.)

Utanför Google-annonser: Googles vidarekopplingsnummer bör inte kopieras och marknadsföras utanför Google Ads. Numren tillhör Google och kan komma att ändras eller kopplas om när som helst.

Vanliga frågor

Vilket telefonnummer visas i mina annonser när samtalsrapportering har aktiverats?

För mobiltrafik visas företagets telefonnummer i annonsen. När personer klickar på annonsen ser de Googles vidarekopplingsnummer i uppringningsfunktionen.

Vid trafik från datorer och surfplattor kan Googles vidarekopplingsnummer visas i annonsen, men visas kanske inte om annonsgruppen inte får ett minsta antal klick under en fyraveckorsperiod.

Hur tar jag bort Googles vidarekopplingsnummer från mina annonser?

Du tar bort vidarekopplingsnumret genom att inaktivera samtalsrapportering. Därefter visas telefonnumret till ditt företag i annonserna i stället. Tänk på att du inte får några samtals- eller meddelanderapporter om du inaktiverar samtals- eller meddelanderapportering.

Är Googles vidarekopplingsnummer kopplade till min annons för alltid?

Googles vidarekopplingsnummer är utformade för att spåra resultatet av dina samtals- eller sms-annonser och numret kan variera över tid. Vi rekommenderar därför inte att du kopierar eller marknadsför Googles vidarekopplingsnummer utanför din annonskampanj med Google Ads.

Vad händer om någon ringer Googles vidarekopplingsnummer, sparar numret och ringer igen senare?

Samtalet kopplas till företaget i 60 dagar efter personens första samtal. Varje gång personen ringer under denna tid återställs tidsperioden på 60 dagar och numret förblir kopplat i 60 dagar till. Efter 60 hela dagar kopplas samtal inte längre till företaget via detta nummer.

Vad händer om en person inte ringer efter att ha klickat på annonsen men antecknar Googles vidarekopplingsnummer och ringer tillbaka senare?

Om personen ringer Googles vidarekopplingsnummer inom två timmar kopplas samtalet. Efter två timmar kopplas inte samtalet till företaget och Googles vidarekopplingsnummer kan kopplas om. Detta är en sällsynt situation eftersom de allra flesta samtal sker inom fem minuter efter att personen ser Googles vidarekopplingsnummer i en annons eller på en webbplats.