Googles vidarekopplingsnummer

Googles vidarekopplingsnummer är ett unikt telefonnummer från Google som du kan använda i dina annonser för att spåra samtal till ditt företag. Du använder numret genom att aktivera samtalsrapportering i kontoinställningarna.

Länder där Googles vidarekopplingsnummer är tillgängliga

Googles vidarekopplingsnummer finns för närvarande i följande länder:

Landets flagga

Land

Kostnadsfritt nummer

Lokalt nummer

Australiens flagga Australien ja, bekräftat ja, bekräftat
Belgium flag Belgien ja, bekräftat ja, bekräftat
Brasiliens flagga Brasilien ja, bekräftat ja, bekräftat
Kanadas flagga Kanada ja, bekräftat ja, bekräftat
Chile Flag Chile ja, bekräftat ja, bekräftat
Columbia flag icon Colombia ja, bekräftat ja, bekräftat
Czech Republic Flag Tjeckien ja, bekräftat ja, bekräftat
* Danmark ja, bekräftat
Frankrike Frankrike ja, bekräftat ja, bekräftat
Tysklands flagga Tyskland ja, bekräftat ja, bekräftat
Hungary flag* Ungern ja, bekräftat ja, bekräftat
Indien** Indien ja, bekräftat
Irland Irland ja, bekräftat ja, bekräftat
Israel flag icon Israel ja, bekräftat ja, bekräftat
Italian Flag Italien ja, bekräftat ja, bekräftat
Japan Flag** Japan ja, bekräftat ja, bekräftat
Mexico flag icon Mexiko ja, bekräftat ja, bekräftat
Poland flag Polen ja, bekräftat ja, bekräftat
Romanian flag icon Rumänien ja, bekräftat ja, bekräftat
Russia flag icon Ryssland ja, bekräftat ja, bekräftat
Slovakia flag icon Slovakien ja, bekräftat ja, bekräftat
South Africa Sydafrika ja, bekräftat ja, bekräftat
Spain flag icon Spanien ja, bekräftat ja, bekräftat
Sweden Sverige ja, bekräftat ja, bekräftat
Switzerland flag icon Schweiz ja, bekräftat ja, bekräftat
United Kingdom* Storbritannien ja, bekräftat ja, bekräftat
United States USA ja, bekräftat ja, bekräftat

*Avgiftsfritt nummer som motsvarar ett lokalt nummer

** Uppringnings-id visar ett nummer från Google – inte kundens nummer

Så fungerar det

När du aktiverar samtalsrapportering ger Google dig ett unikt telefonnummer som visas tillsammans med dina annonser eller tillägg. När en potentiell kund ringer eller sms:ar till telefonnumret vidarekopplar Google Ads samtalet eller sms:et till ditt företagstelefonnummer. Sedan kan du se detaljerade rapporter om de samtal eller sms som genereras från dina annonser.

Om telefonnummer

När det är möjligt har Googles vidarekopplingsnummer samma riktnummer eller prefix som ditt företag. Annars används ett lokalt riktnummer eller prefix för ditt geografiska område. I vissa fall kanske ett lokalt vidarekopplingsnummer inte är tillgängligt. I sådana fall visas i stället ett kostnadsfritt Google-vidarekopplingsnummer i annonsen. Googles vidarekopplingsnummer är antingen avgiftsfria, ett lokalt nummer eller likvärdiga med ett lokalt nummer.

Viktigt! Eftersom Googles vidarekopplingsnummer som används för samtalsrapportering tillhör Google kan de komma att ändras eller kopplas om. Därför kan du inte använda Googles vidarekopplingsnummer för andra ändamål än samtals- och meddelanderapportering samt spårning av samtalskonverteringar från webbplatsen.

Där vidarekopplingsnummer inte fungerar

Display-nätverket: Samtalstillägg som är inriktade på Display-nätverket kan inte användas med Googles vidarekopplingsnummer eller spårning av samtal som konverteringar.

Annonser med låg trafik: Googles vidarekopplingsnummer kanske inte visas i datoranpassade annonser om annonsgruppen inte får ett minsta antal klick under en fyraveckorsperiod. I sådana fall visas telefonnumret till ditt företag. (Det finns inga minimikrav för annonser på smartphones.)

Utanför Google-annonser: Googles vidarekopplingsnummer bör inte kopieras och marknadsföras utanför Google Ads. Numren tillhör Google och kan komma att ändras eller kopplas om när som helst.

Vanliga frågor

Vilket telefonnummer visas i mina annonser när samtalsrapportering har aktiverats?

För mobiltrafik visas företagets telefonnummer i annonsen. När personer klickar på annonsen ser de Googles vidarekopplingsnummer i uppringningsfunktionen.

Vid trafik från datorer och surfplattor kan Googles vidarekopplingsnummer visas i annonsen, men visas kanske inte om annonsgruppen inte får ett minsta antal klick under en fyraveckorsperiod.

Hur tar jag bort Googles vidarekopplingsnummer i mina annonser?

Du tar bort vidarekopplingsnumret genom att inaktivera samtalsrapportering. Därefter visas telefonnumret till ditt företag i annonserna i stället. Tänk på att du inte får några samtals- eller meddelanderapporter om du inaktiverar samtals- eller meddelanderapportering. Läs om hur du hanterar samtalsrapportering för dina kampanjer

Är Googles vidarekopplingsnummer kopplade till min annons för alltid?

Googles vidarekopplingsnummer är utformade för att spåra resultatet av dina samtals- eller sms-annonser och numret kan variera över tid. Vi rekommenderar därför inte att du kopierar eller marknadsför Googles vidarekopplingsnummer utanför din annonskampanj med Google Ads.

Vad händer om någon ringer Googles vidarekopplingsnummer, sparar numret och ringer igen senare?

Samtalet kopplas till företaget i 60 dagar efter personens första samtal. Varje gång personen ringer under denna tid återställs tidsperioden på 60 dagar och numret förblir kopplat i 60 dagar till. Efter 60 hela dagar kopplas samtal inte längre till företaget via detta nummer.

Vad händer om en person inte ringer efter att ha klickat på annonsen men antecknar Googles vidarekopplingsnummer och ringer tillbaka senare?

Om personen ringer Googles vidarekopplingsnummer inom två timmar kopplas samtalet. Efter två timmar kopplas inte samtalet till företaget och Googles vidarekopplingsnummer kan kopplas om. Detta är en sällsynt situation eftersom de allra flesta samtal sker inom fem minuter efter att personen ser Googles vidarekopplingsnummer i en annons eller på en webbplats.