Produktdata: Definition

Uppgifterna om dina produkter som du skickar in till Google Merchant Center. Din produktdata används för att visa dynamiska annonser, kostnadsfri produktinformation och Shopping-annonser när du kör en Google Ads-kampanj.

• För att kunna skicka produktdata till oss måste du skapa ett flöde för produktinformationen i ett Google Merchant Center-konto. Länka sedan ditt Merchant Center-konto till Google Ads.
  • I produktinformationen beskriver du produkten med hjälp av attribut för till exempel skick och tillgänglighet och anger hur du säljer den. För att potentiella kunder lättare ska hitta dina produkter är det viktigt att du ger en korrekt beskrivning av produkten med hjälp av tillgängliga attribut.
  • Utöver standardpolicyerna för annonser och kostnadsfri produktinformation finns ett antal policyer för Shopping-annonser som styr hur attributen får användas och hur ofta du bör uppdatera din produktinformation. Läs igenom policyerna noga och se till att du förstår kraven.

Skicka in produktdata
Skapa en Shopping-kampanj