Segment: Definition

En kategori (som annonstyp eller veckodag) som du kan lägga till i dina kampanjtabeller och kampanjdiagram när du vill strukturera resultatinformationen.

• Du kan lägga till segmenten Enhet och Veckodag om du vill ta reda på vilka dagar det är mer sannolikt att kunderna ser din annons på sina mobila enheter.
  • Använd tidssegment (till exempel tidpunkt eller månad) om du vill isolera förändringar i resultatet. Om du till exempel segmenterar informationen efter veckodag och märker att du får ett helt annat annonsresultat på lördagar, kan du ändra dina bud med hänsyn till förändringen i användarnas beteende.
  • Vilka segmenteringsalternativ du kan välja bland beror på om du visar sökords-, annons-, annonsgrupps- eller kampanjtabellerna.

Obs!

Det kan hända att ett värde inte syns i kolumnerna när du tillämpar ett inkompatibelt segment. Konverteringsbaserade segment som Konverteringsåtgärd och Konverteringsfördröjning fungerar till exempel bara med konverteringsrelaterade kolumner som Konverteringar, Alla konv. och Konverteringsvärde. Därför visas ett tomt värde (”--”) i andra kolumner, som Klick, Exp. och Kostnad, när ett konverteringsbaserat segment tillämpas.