Annonsrankning

Ett värde som används för att bestämma annonspositionen (där annonser visas på en sida relativt andra annonser) och om dina annonser visas alls. Annonsrankningen beräknas utifrån budbeloppet, annonskvaliteten under auktionen (inklusive förväntad klickfrekvens, annonsrelevans och upplevelse av målsidan), gränsvärdena för annonsrankning, konkurrenstrycket under en auktion, sammanhanget i vilket personen söker (till exempel personens plats, enhet, söktidpunkt, söktermernas art, de andra annonserna och sökresultaten som visas på sidan samt andra användarsignaler och attribut) samt den förväntade effekten av tillägg och andra annonsformat.

• När vi beräknar den förväntade effekten av tillägg och annonsformat tar vi hänsyn till faktorer som relevans, klickfrekvens och förekomsten av tillägg och format på sökresultatsidan. Även om konkurrenterna bjuder mer än vad du gör kan du alltså ändå få en högre position, till ett lägre pris, genom att använda mycket relevanta sökord och annonser.
  • Annonsrankningen beräknas varje gång annonsen kan komma att visas och deltar i en auktion. Det betyder att annonspositionen kan variera varje gång beroende på konkurrensen, sökningens sammanhang och annonsens kvalitet i det ögonblicket.
  • Om en användares sökfråga inte är identisk med ett kvalificerat sökord i en Performance Max-kampanj (inklusive den rättstavade söktermen) väljs kampanjen eller annonsen med högst annonsrankning. Läs mer om Performance Max-kampanjer

Relaterad länk