Domän

Huvuddelen i en webbadress. I webbadressen "www.google.com/ads" är det "google.com" som är domänen.

• En domän består oftast av två delar: ett namn (till exempel "google") och en kategori (till exempel ".com") som tillsammans bildar ett domännamn, till exempel "google.com". Domäner kan ha branschinriktade kategorier, som .edu och .gov, landskategorier som .fr eller .jp, eller en kombination.
  • Det kan finnas många sidor eller webbplatser inom samma domän. Exempelvis delar de här webbplatserna domännamnet "google.com":
          www.google.com
          www.google.com/ads
          support.google.com/google-ads
  • Google Ads har flera policyer som rör webbadresser och domännamn som du tar med i annonserna. Alla annonser i en viss annonsgrupp måste till exempel ha samma domännamn i sina visningsadresser.

Policy för visningsadresser