Målsida: Definition

Målsidan är den webbsida dit användare kommer när de klickar på din annons. Sidans webbadress är vanligtvis samma som annonsens slutliga webbadress.

• För varje annons anger du en slutlig webbadress till målsidan där användarna hamnar när de klickar på din annons.
  • Googles policy är att målsidan och visningsadressen (webbsidan som visas i annonsen) måste ha samma domän.
  • Upplevelsen av målsidan är en av flera faktorer som påverkar sökordets kvalitetsresultat. Hur en målsida upplevs avgörs av sådant som hur användbar och relevant informationen på sidan är, hur enkelt det är att navigera på sidan och hur många länkar som finns på den.