Kostnad per klick (CPC)

Budgivning med kostnad per klick (CPC) innebär att du betalar för varje klick på dina annonser. För kampanjer med CPC-budgivning ställer du in ett högsta kostnad per klick-bud – eller bara ”högsta CPC” – det är det högsta belopp som du vill betala för ett klick på din annons (om du inte anger budjusteringar eller använder Förbättrad CPC).

• Din högsta CPC är det högsta belopp som du debiteras för ett klick. Men ofta betalar du mindre – ibland mycket mindre. Det slutgiltiga beloppet du debiteras för ett klick kallas faktisk CPC.
  • Om du anger ett högsta CPC-bud och någon klickar på din annons kostar klicket aldrig mer än det högsta CPC-bud som du har angett.
  • Du väljer mellan manuell budgivning (välj budbelopp) och automatisk budgivning (låt Google ange bud i syfte att ge dig maximalt med klick inom din budget).
  • CPC-prissättning kallas ibland betala-per-klick (PPC).

Grunderna i budgivning
Läs mer om budgetar och bud