Active View

Active View är en teknik som används på YouTube och vissa webbplatser och appar i Display-nätverket. Den gör att Google Ads kan avgöra om din annons är synlig för potentiella kunder. Du kan använda Active View-mätvärden för video- och displaykampanjer när du vill ta reda på hur ofta din annons visas på en viss position som är synlig för användarna på en webbsida eller enhet eller i en app.

Active View-mätvärdena följer befintliga branschstandarder kring mätning av onlineannonsers synlighet. Enligt riktlinjer från Media Rating Council är standarderna för att mäta annonsers synlighet följande:

• En displayannons räknas som synlig när minst 50 % av dess yta är synlig på skärmen under minst en sekund.
    • För stora displayannonser på minst 242 500 pixlar räknas annonsen som synlig när minst 30 % av ytan är synlig under minst en sekund.
  • En videoannons räknas som synlig när minst 50 % av ytan är synlig på skärmen medan videon spelas upp under minst två sekunder.