Om automatiska regler

En funktion med vilken du kan göra automatiska ändringar av annonsstatus, budgetar och bud så att du inte behöver lägga tid på att bevaka dina kampanjer manuellt.

• Några exempel på vad du kan ställa in en regel för att göra automatiskt:
    • ändra budgeten särskilda veckodagar
    • aktivera/inaktivera särskilda annonser i en specialkampanj
    • pausa sökord som inte ger bra resultat
  • Du kan välja villkor för regeln, som vilka typer av ändringar den ska göra och hur ofta och när på dagen den ska köras.
  • Det är viktigt att ange max- och minimigränser för dina bud och budgetar så att du inte oavsiktligt begränsar trafiken eller spenderar mer än du vill.

Anvisningar

Så här skapar du en automatisk regel:

1. Klicka på verktygsikonen Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Massåtgärder i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Regler.