Kostnad per tusen synliga visningar (CPM för synlighet)

Budgivning för kostnad per tusen synliga visningar (vCPM) gör att du kan lägga bud för att din annons ska visas på synliga positioner, och du betalar bara när annonser registreras som synliga av Active View.

• Synlighet mäts med Active View-tekniken på webbplatser i Display-nätverket.
  • En annons betraktas som synlig när 50 procent av den visas på skärmen under minst en sekund (visningsannonser) eller minst två sekunder (videoannonser).

vCPM-budgivning jämfört med CPM-budgivning

CPM-budgivning ersätts med CPM-budgivning för synlighet och befintliga CPM-kampanjer migreras automatiskt till CPM-budgivning för synlighet. Vi rekommenderar att du justerar dina CPM-bud, så att du står dig i konkurrensen om de värdefullaste synliga visningarna.

Budgivning för synliga visningar innebär att du bara betalar för annonser som faktiskt syns, så ett högre vCPM-bud än ditt vanliga CPM-bud är oftast mer effektivt för att vinna de här värdefulla visningarna. Om ditt högsta CPM-bud till exempel är 10 kr kan du överväga att börja med ett vCPM-bud på 15 kr eller 20 kr.

Läs mer om CPM-budgivning för synlighet