Maximera klick: Definition

En automatisk budstrategi som anger dina bud automatiskt så att du får så många klick som möjligt för din budget.

• Maximera klick är det enklaste sättet att lägga bud på klick. Du anger en budget, så sköter Google Ads resten. Du behöver inte välja specifika budbelopp för dina annonsgrupper, sökord eller placeringar.
  • Med Maximera klick anger du en daglig budget, så ställer Google Ads-systemet automatiskt in dina högsta CPC-bud (kostnad per klick) så att du får så många klick som möjligt för din budget.
  • Om du vill få större kontroll kan du dessutom ange budgränser. Med budgränser får du visserligen större möjlighet till styrning, men de begränsar eventuellt också annonspositionen och antalet klick på din annons.
  • Om du inte är nöjd med budförslagen kan du när som helst övergå till manuell CPC-budgivning där du själv anger alla budbelopp.
  • Maximera klick är inte tillgänglig i kombination med
    • kampanjer i Display-nätverket med marknadsföringsmålet Engagera sig i innehållet eller Appkampanjer
    • budjusteringar som baseras på dag och tid.
  • Maximera klick kallades tidigare ”automatisk budgivning”.