Automatiska betalningar

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med denna inställning samlar du först på dig annonseringskostnader. Sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Om du använder automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader 30 dagar efter den senaste automatiska debiteringen eller när ditt konto når ett förbestämt belopp, betalningsgränsen, beroende på vad som inträffar först.

Betalningsgräns

Du debiteras för dina kostnader när de når detta belopp. Beloppet börjar på ett fast belopp som du kan se på sidan Faktureringsöversikt och som höjs automatiskt om dina kostnader når detta belopp under faktureringsperioden på 30 dagar.

• När kostnaderna i ditt konto når gränsen på mindre än 30 dagar höjs gränsen. Det kan ske flera gånger tills kontot når en slutlig gräns. Gränsbeloppet beror på ditt konto, ditt land och din valuta.
  • Beloppet du debiteras kan vara något högre än gränsbeloppet om kontot samlar på sig kostnader mycket snabbt. Du kan debiteras flera gånger under en månad om kontot når faktureringsgränsen upprepade gånger under perioden.
  • Du får ingen information via e-post eller på annat sätt när betalningsgränsen höjs, men kan alltid se den aktuella gränsen på sidan Faktureringsöversikt. Klicka på kugghjulet  och välj Fakturering och betalningar för att se det aktuella gränsbeloppet. Där visas dina samlade kostnader sedan den senaste betalningen. Gränsbeloppet syns under förloppsindikatorn.

Läs om varför vi debiterar dig
Läs mer om automatiska betalningar
Läs mer om problem med debitering