Automatiska betalningar

Om din automatiska betalning har avvisats kan det bero på att du inte har skapat en e-fullmakt för kreditkortet eller att kreditkortet inte följer RBI:s regler.

Prenumerera på den här tråden i gruppen om du vill ha information om hur du följer RBI:s regler.

Automatiska betalningar är en betalningsinställning i Google Ads. Med den här inställningen samlar du först på dig annonseringskostnader och sedan dras kostnaderna automatiskt enligt din primära betalningsmetod.

Om du använder automatiska betalningar debiteras du för dina annonseringskostnader när ditt konto når den fördefinierade betalningströskeln och första dagen i månaden.

Du kan eventuellt växla mellan automatiska och manuella betalningar i faktureringsinställningarna för ditt konto. Alternativet för att växla från automatiska till manuella betalningar är endast tillgängligt i länder där alternativet Manuell betalning är tillgängligt. Om du använder manuella betalningar och det här alternativet inte längre är tillgängligt i ditt land kan du bara växla till automatiska betalningar, och du kan inte växla tillbaka till manuella betalningar. Läs mer om tillgängligheten till alternativet Manuella betalningar här.

Så här ändrar du betalningsinställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Skriv Inställningar i sökfältet högst upp på startsidan och välj Inställningar > Fakturering.
    • (Alternativt kan du använda kortkommandot G B för att gå direkt till Fakturering.)
  3. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Välj önskad betalningsinställning i rullgardinsmenyn.
  5. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att bekräfta ändringen.

Obs! Endast användare med administratörs- eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen kan göra denna ändring. Du kan kontrollera din åtkomsttyp genom att skriva inställningar i sökfältet högst upp på startsidan. Välj Inställningar > Fakturering och scrolla till avsnittet Betalningsanvändare längst ned på sidan.

Observera att den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla dina konton om du har fler än ett Google Ads-konto.

Utbetalningsgräns

När dina annonsvisningskostnader uppgår till ett visst belopp, även kallat utbetalningsgränsen, debiteras du automatiskt för dessa kostnader enligt din betalningsmetod. Du hittar utbetalningsgränsen för ditt konto på sidan Faktureringsöversikt. Gränsen höjs automatiskt om dina kostnader når detta belopp innan den månatliga faktureringsperioden är slut.

Tröskelvärden och gränsvärden för betalningar den första i månaden

• Om kostnaderna i ditt konto når gränsbeloppet innan månaden är slut höjs beloppet. Detta kan ske flera gånger tills kontot når en slutlig utbetalningsgräns. Gränsbeloppet beror på ditt konto, ditt land och din valuta.
  • Beloppet du debiteras kan vara något högre än gränsbeloppet om ditt konto samlar på sig kostnader mycket snabbt. Du kan debiteras flera gånger under en månad om kontot når faktureringsgränsen upprepade gånger under perioden.
  • Du får ingen information via e-post eller någon avisering när utbetalningsgränsen höjs, men du kan alltid se det aktuella beloppet på sidan Faktureringsöversikt. Du kan se ditt aktuella gränsbelopp genom att klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välja Översikt under Fakturering. Gränsbeloppet visas på kortet Nästa automatiska betalning.

Beroende på hur ofta du debiteras varje månad kan du eventuellt höja utbetalningsgränsen till ett högre belopp än det högsta belopp som anges automatiskt. Den här inställningen hjälper användare som debiteras ofta varje månad så att de debiteras färre gånger under månaden, men med högre belopp.

Följ anvisningarna nedan om du vill se ifall det här alternativet har aktiverats i ditt konto och göra ändringar av gränsbeloppet:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] och välj Inställningar under Fakturering.
  3. Då öppnas sidan Inställningar. Du ser ditt aktuella gränsbelopp under Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Klicka på pennikonen Inställningen Redigera, pennikon för att se det rekommenderade gränsbeloppet för ditt konto och ändra det.
  5. Klicka på Använd rekommenderat belopp för att ange utbetalningsgränsen till det rekommenderade beloppet och klicka sedan på Spara
  6. Du kan också välja att ange en valfri utbetalningsgräns upp till ett rekommenderat värde. Klicka på Spara när du är klar.