Ogiltiga klick: definition

Klick på och exponeringar av annonser som inte är ett resultat av genuint användarintresse, till exempel avsiktligt obehörig trafik och oavsiktliga klick eller dubbelklick.

Google skyddar annonsörer mot ogiltig trafik via mekanismer i flera lager. Läs mer om ogiltig trafik och hantering av ogiltig trafik.

Här följer några exempel på vad Google kan betrakta som ogiltiga klick:

• manuella klick som syftar till att öka dina annonseringskostnader eller öka vinsten för webbplatsägare som visar dina annonser
  • klick via automatiserade klickverktyg, robotar eller annan bedräglig programvara
  • oavsiktliga klick som inte har något värde för annonsören, till exempel det andra klicket i ett dubbelklick

Om du vill undvika ogiltiga klick på dina annonser kan du felsöka och åtgärda problemen själv. Läs om hur du felsöker ogiltiga klick.

Obs! I sällsynta fall kan det hända att ett klick betraktas som ogiltigt och därför tas bort, men att konverteringen som är ett resultat av klicket betraktas som giltigt. Detta kan i sällsynta fall resultera i att antalet konverteringar rapporteras som högre än antalet klick.