Ogiltiga klick

Klick på annonser som Google anser är otillåtna, som oavsiktliga klick eller klick som härrör från skadlig programvara.

Varje klick på en annons undersöks av vårt system och Google har avancerade system för att identifiera ogiltiga klick och exponeringar och ta bort dem från din kontodata. När Google fastställer att det finns ogiltiga klick försöker vi att automatiskt filtrera bort dem från dina rapporter och betalningar så att du inte debiteras för dessa klick. Om vi ​​upptäcker att ogiltiga klick har missats vid den automatiska identifieringen kan du ha rätt till en kreditering för dessa klick. Dessa krediteringar kallas kontojusteringar av ”ogiltig aktivitet”.

Här är några exempel på sådant som Google kan betrakta som ogiltiga klick:

• Manuella klick som har till syfte öka dina annonseringskostnader eller öka vinsten för webbplatsägare som visar dina annonser
  • Klick genom automatiserade klickverktyg, robotar eller annan bedräglig programvara
  • Ovidkommande klick som inte har något värde för annonsören, t.ex. det andra klicket i ett dubbelklick