Klick: definition

När någon klickar på din annons, t.ex. på den blå rubriken eller telefonnumret i en textannons, räknar Google Ads det som ett klick.

• Ett klick räknas även om personen inte når din webbplats, till exempel om den inte är tillgänglig för tillfället. Därför kan du se en skillnad mellan antalet klick på din annons och antalet besök på din webbplats. För YouTube på tv-skärmar räknas rapporterade klick för åtgärder på tv:ns uppmaningsknapp (CTA), inte för åtgärder på uppföljningsaviseringar.
  • Mätvärdet kan indikera hur väl din annons tilltalar personerna som ser den. Det är mer sannolikt att användarna klickar på relevanta annonser med specifik inriktning.
  • I kontostatistiken kan du se klickfrekvensen (CTR), som visar hur många av de personer som har sett din annons som klickar på den. Värdet kan hjälpa dig att avgöra hur intressant annonsen är och i vilken utsträckning den matchar sökorden och andra inriktningsinställningar.
  • Observera att vad som är en bra klickfrekvens beror på vad du marknadsför och vilka nätverk du använder. Om du vill få fler klick och öka klickfrekvensen börjar du med att skriva en bra annonstext och välja kloka sökord. Därigenom skapar du annonser som är mycket relevanta och intressanta för dina kunder.