Manuell betalning

En betalningsinställning som innebär att du betalar dina annonseringskostnader innan annonserna visas. När annonserna sedan visas dras kostnaderna från betalningen.

• Vi kan meddela dig via e-post när pengarna på ditt konto börjar ta slut. Du kan sätta in mer pengar när som helst.
  • Vilka betalningsmetoder du kan använda för att göra en manuell betalning beror på din valuta och i vilket land din företagsadress finns.
  • Om du hellre vill debiteras automatiskt efter att annonserna har visats kan du använda inställningen för automatiska betalningar.

Du kan eventuellt växla mellan automatiska och manuella betalningar i faktureringsinställningarna för ditt konto. Alternativet för att växla från automatiska till manuella betalningar är endast tillgänglig i länder där alternativet Manuell betalning är tillgängligt. Om du använder manuella betalningar och det här alternativet inte längre är tillgängligt i ditt land kan du bara växla till automatiska betalningar, och du kan inte växla tillbaka till manuella betalningar. Läs mer om tillgängligheten till alternativet Manuell betalning här.

Så här ändrar du betalningsinställningen:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Skriv Inställningar i sökfältet högst upp på startsidan och välj Inställningar > Fakturering.
    • (Alternativt kan du använda kortkommandot G B för att gå direkt till Fakturering.)
  3. Klicka på redigeringsikonen Inställningen Redigera, pennikon bredvid Hur du betalar i avsnittet Betalningskonto.
  4. Välj önskad betalningsinställning i rullgardinsmenyn.
  5. Följ anvisningarna i popup-fönstret för att bekräfta ändringen.

Obs! Endast användare med administratörs- eller redigeringsbehörighet till betalningsprofilen kan göra denna ändring. Du kan kontrollera din åtkomsttyp genom att skriva inställningar i sökfältet högst upp på startsidan. Välj Inställningar > Fakturering och scrolla till avsnittet Betalningsanvändare längst ned på sidan.

Observera att den här funktionen kanske inte är tillgänglig i alla dina konton om du har fler än ett Google Ads-konto.

Inställningen för manuella betalningar är inte tillgänglig för nya konton i länderna och territorierna som anges nedan. Om du inte ser det här alternativet när du skapar kontot måste du välja alternativet med automatiska betalningar för att skapa kontot. Du kan inte byta till manuella betalningar för ditt konto i följande länder och territorier.

Länder och territorier
Amerika Afrika Europa Mellanöstern Asien och Stillahavsområdet
  • Anguilla
  • Antigua och Barbuda
  • Aruba
  • Bahamas
  • Barbados
  • Belize
  • Bermuda
  • Kanada
  • Caymanöarna
  • Chile
  • Costa Rica
  • Dominica
  • Ecuador
  • Franska Guyana
  • Grenada
  • Guadeloupe
  • Guatemala
  • Guyana
  • Haiti
  • Jamaica
  • Montserrat
  • Nederländska Antillerna
  • Nicaragua
  • Panama
  • Paraguay
  • Puerto Rico
  • Saint Lucia
  • Saint Vincent och Grenadinerna
  • St. Pierre och Miquelon
  • Surinam
  • Trinidad och Tobago
  • USA
  • Förenta staternas yttre öar
  • Uruguay
  • Venezuela
  • Jungfruöarna (brittiska)
  • Jungfruöarna (USA)

*Antarktis

• Angola
  • Benin
  • Burkina Faso
  • Burundi
  • Kap Verde
  • Centralafrikanska republiken
  • Komorerna
  • Kongo
  • Kongo – Kinshasa
  • Elfenbenskusten
  • Ekvatorialguinea
  • Eritrea
  • Etiopien
  • Gabon
  • Gambia
  • Ghana
  • Guinea-Bissau
  • Kenya
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libyen
  • Madagaskar
  • Malawi
  • Mali
  • Mauretanien
  • Mauritius
  • Mayotte
  • Moçambique
  • Namibia
  • Niger
  • Réunion
  • Rwanda
  • Sao Tomé och Principe
  • Senegal
  • Seychellerna
  • Sierra Leone
  • Somalia
  • Sydafrika
  • Swaziland
  • Tanzania
  • Togo
  • Tunisien
  • Västsahara
  • Zambia
  • Albanien
  • Andorra
  • Österrike
  • Belgien
  • Bosnien och Hercegovina
  • Bulgarien
  • Kroatien
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Estland
  • Färöarna
  • Finland
  • Frankrike
  • Georgien
  • Tyskland
  • Gibraltar
  • Grekland
  • Grönland
  • Ungern
  • Island
  • Irland
  • Italien
  • Liechtenstein
  • Litauen
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Moldavien
  • Monaco
  • Nederländerna
  • Norge
  • Polen
  • Portugal
  • San Marino
  • Serbien
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Spanien
  • Svalbard och Jan Mayen
  • Sverige
  • Schweiz
  • Förenade kungariket
  • Armenien
  • Bahrain
  • Egypten
  • Irak
  • Israel
  • Jordanien
  • Libanon
  • Qatar
  • Saudiarabien
  • Tadzjikistan
  • Turkmenistan
  • Förenade Arabemiraten
  • Amerikanska Samoa
  • Australien
  • Bhutan
  • Brunei
  • Kambodja
  • Östtimor
  • Fiji
  • Franska Polynesien
  • Franska sydterritorierna
  • Guam
  • Hongkong
  • Japan
  • Laos
  • Macao
  • Malaysia
  • Maldiverna
  • Mikronesien
  • Mongoliet
  • Burma
  • Nauru
  • Nepal
  • Nya Kaledonien
  • Nya Zeeland
  • Niue
  • Norfolkön
  • Nordmarianerna
  • Pakistan
  • Palau
  • Papua Nya Guinea
  • Samoa
  • Singapore
  • Salomonöarna
  • Sydgeorgien och Sydsandwichöarna
  • Tokelauöarna
  • Tonga
  • Vanuatu
  • Wallis- och Futunaöarna