Utgåvan G Suite Essentials

Google Meet, Drive, and docs editors for your domain

If you own or manage a domain, you can get Google Meet for secure video meetings; Google Drive for cloud storage; Google Docs, Sheets, and Slides for content creation; and administrative controls. In addition, you can get account (identity) management features, such as the ability to create user accounts and manage user profiles and password strength. With G Suite Essentials for your domain, you get many of the features of other editions of G Suite but without the cost of services you might not need, like Gmail and Calendar.

You can also buy G Suite Essentials through a Google Sales representative or local reseller.

Other options

Priser

G Suite Essentials kostar 8 USD per aktiv användare och månad, med upp till 2 TB lagringsutrymme i molnet.

Mer information om fakturerings- och lagringsgränser finns i Så här fungerar G Suite Essentials-fakturering.

Använda G Suite Essentials med domänen

Använd G Suite Essentials med ett team på ditt företag genom att registrera dig med företagets e-postadress. Öppna sedan eventuellt fler funktioner genom att verifiera att du äger domänen. Så här fungerar det:

1. Registrera dig med företagets e-postadress (e-postverifierad). Du kan sedan lägga till andra användare som har e-postadresser på samma domän. Om din adress till exempel slutar på @dittföretag.com kan du använda G Suite Essentials med andra personer vars adresser slutar med @dittföretag.com.

Note: You can't sign up with an address at a public web host like gmail.com or yahoo.com. Instead, you must use a custom address, such as for a business or organization.

2. Du kan låsa upp fler företagsfunktioner (domänverifierat).  Om du är ägare eller IT-administratör för organisationens domännamn kan du låsa upp fler funktioner, som identitetshantering, säkerhetskontroller och granskning. Du tar också över hanteringen av befintliga G Suite Essentials-användare i organisationen.

Jämför huvudfunktioner nedan.

Det här får du när du verifierar domänen

Den fullständiga sviten av Google Meet- och Drive-funktioner är tillgänglig beroende på om du har verifierat domänen.

Funktion Domänverifierad E-postverifierad
Röst- och videokonferenser

Anordna och delta i videomöten var som helst, med upp till 150 deltagare. Ta reda på mer

Samarbete

Använd delade enheter för att underlätta samarbetet inom projektgrupper eller avdelningar. Läs mer

Filer som är tillgängliga när och var som helst

Få åtkomst till Drive-filer från valfri plats på vilken dator eller mobil enhet som helst. Läs mer

✔  ✔
Produktivitetssvit

Skapa och redigera filer enkelt med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Läs mer

Omfattande granskningsloggar

Kontrollera när användarna visar, skapar, förhandsgranskar, skriver ut, uppdaterar, tar bort, laddar ned eller delar Drive-innehåll. Läs mer

Mötesinspelning

Spela in möten och spara dem på Drive. Ta reda på mer

Livestreamade möten

Livestreama ditt möte till upp till 100 000 tittare på din domän. Ta reda på mer

✔  ✔
Förebyggande av dataförlust

Sök igenom filer efter känsligt innehåll för att hindra användarna från att dela det med personer utanför organisationen. Läs mer

✔
Google Arkiv

Lagra, spärra, sök efter och exportera Drive-filer. Har stöd för arkivering, eDiscovery och efterlevnad. Läs mer

Säkerhetscenter

Avancerad säkerhetsinformation och analyser samt ökad synlighet och kontroll över säkerhetsproblem som påverkar din domän. Läs mer

Dataregioner

Skapa en princip för att lagra din G Suite-data i en specifik geografisk region. Läs mer

Kontextkänslig åtkomst

Skapa åtkomstpolicyer för vilka appar användare kan få åtkomst till baserat på sammanhang, till exempel plats, enhetens säkerhetsstatus och IP-adress. Läs mer

Avancerad slutpunktshantering

Ge organisationens data ett starkare skydd på användarnas mobila enheter, stationära datorer, laptops och andra slutpunkter. Läs mer

En lista över alla funktioner i G Suite Essentials finns på webbplatsen för G Suite Essentials.

Identitetshantering

Med G Suite Essentials får du administrativ kontroll över användarprofiler på alla organisationens domäner.

Funktion Domänverifierad E-postverifierad
Lägga till och ta bort användare

Kontrollera vem i organisationen som kan använda G Suite Essentials. Läs mer

✔  ✔
Tilldela rollen som avancerad administratör

Ge en annan användare fullständig administrativ kontroll över organisationens G Suite Essentials-konto. Läs mer

✔  ✔
Tilldela anpassade administratörsroller

Ge andra användare en specifik uppsättning administratörskontroller, till exempel för en supportfunktion. Läs mer

✔
Hantera användarprofiler

Återställ Drive-användarnas lösenord, lägg till foton och uppdatera medarbetarinformation. Läs mer

✔
Hantera säkerhetsinställningar

Förbättra inställningar för lösenordsstyrka och tvåstegsverifiering.

✔
Lägg till domäner

Lägg till andra domäner som du äger i administratörskonsolen så att även användare på domänerna kan använda G Suite Essentials. Läs mer

✔
Konfigurera enkel inloggning från tredje part (SSO)

Konfigurera enkel inloggning för hanterade Google-konton med leverantörer från tredje part. Läs mer

Bonustjänster

G Suite Essentials ger dig även följande tjänster:

Tjänst Domänverifierad E-postverifierad
Katalog

Administratörer och användare kan hantera personliga och globala kontakter. Läs mer

✔  ✔
Grupper/Groups for Business

Skapa administratörsstyrda grupper och e-postlistor. Skapa grupper eller gemensamma inkorgar. Eller låt användarna skapa egna grupper. Läs mer

✔

Google Keep

Skapa, dela och samarbeta i anteckningar på alla enheter var du än är Skapa enkelt uppgiftslistor, åtgärdsobjekt, röstanteckningar med mera. Läs mer

✔
Uppgradera åtkomsten till G Suite

Uppgradera enkelt till G Suite Enterprise för att få Gmail och Kalender. Läs mer

✔

Användningsbaserad fakturering

Du betalar bara för aktiva användare i organisationen för föregående månad. Läs mer

Begränsningar för lagringsutrymme

Du får även gemensamt lagringsutrymme för hela organisationen. Lagringsutrymmet ökar för varje användare som går med i G Suite Essentials, upp till en gräns. Läs mer