gtin [gtin]: Definition

Brug attributten gtin [gtin] til at indsende GTIN-numre (Global Trade Item Numbers). Et GTIN identificerer dit produkt unikt. Dette specifikke nummer hjælper os med at gøre din annonce bedre og lettere for brugerne at finde. Produkter, der indsendes uden unikke produkt-id'er, er vanskelige at klassificere og vil måske ikke kunne drage fordel af alle Google Shoppings funktioner.

An illustration of product packaging that shows the product

Hvornår de kan bruges

Obligatorisk for alle produkter med et GTIN, der er tildelt af producenten

Flere forskellige typer af id-numre betragtes som et GTIN. Brug attributten gtin [gtin] til at indsende de følgende typer numre:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): 12-cifret nummer (8-cifrede UPC-E-koder skal konverteres til 12-cifrede koder)
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-cifret nummer
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-cifret nummer
  • ISBN (til bøger): 13-cifret nummer (ISBN-10 skal konverteres til ISBN-13). Hvis du har begge, skal du kun medtage det 13-cifrede nummer.
  • ITF-14 (til multipacks/GTIN-14): 14-cifret nummer

Find ud af, hvor du finder et GTIN.

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at vi forstår de data, du indsender.

Type Tal (mellemrum og bindestreger accepteres, men ignoreres)
Grænser 0, 8, 12, 13 eller 14 cifre (UPC, EAN, JAN eller ISBN)
Gentaget felt Op til 10
Schema.org-ejendom (Hvad er det?) Product.isbn, Product.gtin8, Product.gtin12, Product.gtin13Product.gtin14, Type: Tekst

Filformat Eksempel på post
Tekst

3234567890126

XML-feeds <g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Hvis du vil se API-formatoplysninger, kan du gå til Content API for Shopping.

Retningslinjer

Følg disse retningslinjer for at sikre dig, at du indsender data af høj kvalitet for dine produkter og får annoncer med den højest mulige effektivitet.

Minimumskrav

Disse krav skal være opfyldt, for at der kan vises annoncer for dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

• Indsend andre relevante unikke produkt-id'er. Du kan blive nødt til at indsende attributten brand [brand] og mpn [producentens_varenummer]. Når du indsender disse produkt-id'er, kan vi bedre forstå, hvad du sælger. Når vi forstår, hvad du sælger, kan vi hjælpe med at guide brugere til dine annoncer og gøre disse annoncer bedre. Få flere oplysninger om attributter for produkt-id'er.
  • Indsend et GTIN som defineret i den officielle GS1-valideringsvejledning. Opfyld specifikt følgende krav:
    • Sørg for, at kontrolcifferet er til stede og korrekt ved hjælp af GS1-kontrolcifferberegneren.
    • Du må ikke indsende et GTIN i de begrænsede intervaller. Begrænsede intervaller har følgende præfikser: 02, 04 eller 2.
    • Du må ikke indsende et GTIN i kupon-intervaller. Kuponer har følgende GS1-præfiksintervaller: 98-99.
    • Du må ikke indsende et GTIN for et generisk produkt.
    • Du må ikke indsende et GTIN for et produkt, der ikke har et GTIN. Hvis du er den eneste sælger af et produkt, eller hvis dit produkt er af eget brand, vil det generelt ikke have et GTIN, så du behøver ikke at indsende et.
  • Brug det korrekte GTIN for hvert produkt, herunder varianter. Hvert produkt og hver variant af et produkt (forskellige farver eller størrelser) har sit eget GTIN, så sørg for at indsende den korrekte værdi.

Yderligere retningslinjer

Gennemgå omhyggeligt hvert enkelt afsnit for at afgøre, om kravene gælder for dit land eller produkt. Hvis du ikke opfylder krav, der gælder for dig, afviser vi dit produkt og giver dig besked om dette på siden Diagnostik på din Merchant Center-konto.

Bøger og medier

• Brug en bogs ISBN-13-nummer som værdien for attributten GTIN [GTIN].
  • For et produkt, der har et UPC- og et ISBN-13-nummer, skal du indsende attributten GTIN [GTIN] to gange, én gang for hver værdi.
  • For et produkt, der kun har et SBN-nummer (9 cifre, der blev brugt i Storbritannien indtil 1974), skal du konvertere det til et ISBN-10-nummer ved at tilføje et 0 foran. Du konverterer f.eks. 123456789 ved at indsende 0123456789.

Pakker

En pakke er et hovedprodukt, som du har samlet i en gruppe med andre tilbehørsprodukter, der sælges sammen som én pakke til en samlet pris.

• Hvis det er producenten, der har oprettet pakken, skal du bruge pakkens GTIN [GTIN], MPN [producentens_varenummer] og brand [brand], ikke de enkelte produkters.
  • Hvis det er dig, der har oprettet pakken, skal du bruge hovedproduktets GTIN [GTIN], MPN [producentens_varenummer] og brand [brand]. Hvis du f.eks. pakker et kamera med et objektiv og en bæretaske, skal du indsende brandet for kameraet, som er hovedproduktet. Få flere oplysninger om, hvordan du indsender pakker

Kompatible produkter fra tredjepart

Specialfremstillede produkter

Hvis du sælger tilpassede produkter eller produkter med indgravering eller anden personlig tilpasning, skal du i attributterne title [titel] og description [beskrivelse] forklare, at produktet er tilpasset.

• Indsend attributten GTIN [GTIN] sammen med den værdi, der er tildelt af producenten, hvis du tilbyder tilpasning, indgravering eller anden personlig tilpasning af et produkt.
  • Brug attributten is_bundle [er_sæt] til at fortælle os, at produktet er tilpasset.

Bladabonnementer

Et ISSN-nummer (International Standard Serial Number) kan omdannes til et GTIN-nummer. Få flere oplysninger om konvertering af værdier fra ISSN-centrets website

Multipacks

En multipack er en gruppe af flere identiske produkter, der sælges som ét produkt. Denne gruppe kan oprettes af dig eller af producenten, og du bliver nødt til at indsende brandet forskelligt, afhængigt af hvem der har oprettet gruppen.

• Hvis det er producenten, der har oprettet multipacken, skal du bruge multipackens GTIN [GTIN], mpn [producentens_varenummer] og brand [brand], ikke de enkelte produkters.
  • Hvis du har oprettet multipacken, skal du bruge de enkelte produkters GTIN [GTIN], mpn [producentens_varenummer] og brand [brand]. Få flere oplysninger om attributten multipack [multipack].

Noder

ISMN-numre (International Standard Music Number) kan konverteres til GTIN-numre. Få flere oplysninger om ISMN

Printerpatroner

Indsend den korrekte GTIN-værdi for din printerpatron. Få flere oplysninger om krav til printerpatroner

Produkter, der er tilgængelige forskellige i farver eller størrelser

Hvis dit produkt findes i flere farver eller størrelser, har du forskellige unikke produkt-id'er for hver af disse varianter. Hvis du f.eks. sælger en skjorte, der fås i blå, rød og grøn, skal du indsende attributten color [farve] og et unikt gtin [GTIN] for hver variant. Få flere oplysninger om attributterne size [størrelse] og color [farve].

Produkter med flere GTIN'er

Sørg for at indsende det korrekte GTIN [GTIN] for hvert produkt:

• For varianter (fås i flere farver, størrelser osv.) skal du indsende 1 GTIN [GTIN] for hvert produkt.
  • For produkter med mere end 1 gyldig unikt produkt-id (f.eks. produkter med et globalt GTIN og et GTIN, der er specifikt for distributøren) skal du indsende yderligere attributter for det unikke produkt-id med hver værdi.

Produkter af eget brand og produkter med blanke etiketter

Du skal ikke indsende et GTIN [GTIN] for produkter, der ikke har et GTIN. Hvis du er den eneste sælger af et produkt, eller hvis dit produkt er af eget brand, har det muligvis ikke et GTIN, og hvis det er tilfældet, behøver du ikke at indsende et. Du skal i stedet indsende attributterne brand [brand] og mpn [producentens_varenummer] for disse produkter.

Produkter med blanke etiketter er produkter, der er produceret af en virksomhed, men som den virksomhed, der sælger det, har mærket igen, så det ser ud, som om de har produceret det. For eksempel producerer virksomhed A et tilsluttet tv. Virksomhed B køber det med henblik på videresalg og rebrander det med deres logo og navn.

Brugte produkter og vintage-produkter

Brugte produkter eller vintage-produkter kan have et GTIN, som du skal angive, hvis det er muligt.

• Indsend attributten GTIN [GTIN] med den værdi, der er tildelt af producenten.
  • Indsend værdien used [brugt] for attributten condition [stand].

Eksempler

Beklædning

An illustration of a dress with the GTIN visible and highlighted

Produkt Sort kjole, størrelse L
title [titel] Ærmeløs A-formet kjole – sort – størrelse L
brand [brand] Lille sort kjole
gtin [gtin] 3234567890126
condition [stand] new [ny]
Mad og drikkevarer

An illustration of a jug of milk with GTIN visible and highlighted

Produkt Økologisk gedemælk
title [titel] 1 l økologisk gedemælk
brand [brand] Tanjas gedeopdrætteri
gtin [GTIN] 3234567890126
condition [stand] new [ny]
Medier og bøger

For medier og bøger skal du bruge ISBN-13 som værdi for attributten gtin [gtin].

An illustration of a book with the GTIN visible and highlighted

Produkt Ny udgave af "How Google Works"
title [titel] How Google Works
gtin [gtin] 9781455582341
condition [stand] new [ny]

Produkt Brugt udgave af "How Google Works"
title [titel] How Google Works
gtin [gtin] 9781455582341
condition [stand] used [brugt]
Elektronik

An illustration of product packaging that shows the product

Produkt Google Chromecast
title [titel] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – sort
brand [brand] Google
gtin [gtin] 7894892017139
mpn [producentens_varenummer] H2G2-42
condition [stand] new [ny]

Produkt Repareret og rengjort Chromecast (leveres med garanti)
title [titel] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – sort
brand [brand] Google
gtin [gtin] 3234567890126
mpn [producentens_varenummer] H2G2-42
condition [stand] refurbished [renoveret]
Sælgerdefinerede multipacks og pakker

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Produkt Digitalt Google-spejlreflekskamera på 25,3 MP med tilbehør
title [titel] Hus til digitalt Google-spejlreflekskamera på 25,3 MP + 35-mm-objektiv + blå kamerataske
price [pris] 4350 DKK
google_product_category [Google_produktkategori] 152
brand [brand] Google
gtin [gtin] 0614141123452
is_bundle [er_sæt] yes [ja]
condition [stand] new [ny]
Varianter

Hvis dit produkt findes i flere farver eller størrelser, har du forskellige unikke produkt-id'er for hver af disse varianter. F.eks.:

An example of ads without placeholder images

Produkt Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt – grøn – small
price [pris] 110 DKK
color [farve] grøn
size [størrelse] S
id [id] 9876-S-GRN
item_group_id [varegruppe_id] 9876
brand [brand] Google
gtin [GTIN] 9504000059437
condition [stand] new [ny]
mpn [producentens_varenummer] 00638HAY

Produkt Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt – blå – small
price [pris] 110 DKK
color [farve] blå
size [størrelse] S
id [id] 9876-S-BLU
item_group_id [varegruppe_id] 9876
brand [brand] Google
gtin [gtin] 9504000059422
condition [stand] new [ny]
mpn [producentens_varenummer] 00638NIC

Produkt Google-T-shirt
title [titel] Google-T-shirt – gul – small
price [pris] 110 DKK
color [farve] gul
size [størrelse] S
id [id] 9876-S-YELLOW
item_group_id [varegruppe_id] 9876
brand [brand] Google
gtin [gtin] 9504000059446
condition [stand] new [ny]
mpn [producentens_varenummer] 00638ANG
Telefon eller tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produkt Google Nexus 6
title [titel] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – låst op
price [pris] 1990 DKK
google_product_category [Google_produktkategori] Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones [Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner]
brand [brand] Google
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [producentens_varenummer] 00638NAGPE
condition [stand] new [ny]
Produkter af eget brand og produkter med blanke etiketter

An illustration of a couch with product staging

Produkt sofa med blank etiket
title [titel] Trepersoners sofa – brun/grøn
price [pris] 7990 DKK
brand [brand] MinButik
gtin [gtin] 0614141123452
mpn [producentens_varenummer] ANG
condition [stand] new [ny]
Produkter uden et GTIN

Nogle produkter har ikke fået tildelt et GTIN, og du behøver dermed ikke at indsende et. Men hvis produktet har fået tildelt et GTIN, og du ikke indsender det, så kan produktet blive afvist. Få flere oplysninger om, hvad du skal gøre, hvis dit produkt ikke har et GTIN

An illustration of a woman wearing a black dress

Produkt Specialdesignet sort kjole
title [titel] Sort kjole tilpasset med dit design – størrelse M
price [pris] 320 DKK
color [farve] sort
size [størrelse] M
gtin [gtin] (Lad feltet stå tomt, fordi kjolen er specialdesignet og ikke har et GTIN)
condition [stand] new [ny]
is_bundle [er_sæt] yes [ja]
identifier_exists [id_findes] no [nej]