I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

GTIN [gtin]

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Brug attributten GTIN [gtin] til at indsende GTIN-numre (Global Trade Item Numbers). Et GTIN hjælper os med at gøre din annonce eller ikke-betalte fortegnelse lettere for dine kunder at finde. Produkter, der indsendes uden unikke produkt-id'er, er vanskelige at klassificere og vil måske ikke være kvalificerede til alle Shopping-programmer eller -funktioner.

An illustration of product packaging that shows the product's GTIN

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvornår den kan bruges

This icon represents whether the sourced content is dependent where the product attribute is used Nogle gange

Kraftigt anbefalet for alle produkter med et GTIN, der er tildelt af producenten. Ideelt set angives GTIN i kombination med MPN. Angiv kun et GTIN, hvis du er sikker på, at det er korrekt. Hvis du er i tvivl, skal du ikke angive et GTIN (du må f.eks. ikke gætte på eller opfinde en værdi).

Påkrævet, hvis der ikke er angivet et MPN.

Nøjagtig matchning af produkter kan ikke garanteres, når GTIN mangler.

Flere forskellige typer id-numre betragtes som et GTIN [gtin]. Brug denne attribut til at indsende følgende typer numre:

• UPC (i Nordamerika/GTIN-12): 12-cifret nummer (8-cifrede UPC-E-koder skal konverteres til 12-cifrede koder)
  • EAN (i Europa/GTIN-13): 13-cifret nummer
  • JAN (i Japan/GTIN-13): 8- eller 13-cifret nummer
  • ISBN (til bøger): 13-cifret nummer (ISBN-10 skal konverteres til ISBN-13). Hvis du har begge, skal du kun medtage det 13-cifrede nummer.
  • ITF-14 (til multipacks/GTIN-14): 14-cifret nummer

Find ud af, hvor du finder et GTIN

Format

Følg disse retningslinjer for formatering for at sikre, at Google forstår de data, du indsender.

Få flere oplysninger om, hvornår og hvordan du skal indsende dine produktdata på engelsk

Type Tal (mellemrum og bindestreger accepteres, men ignoreres)
Grænser 0, 8, 12, 13 eller 14 cifre (UPC, EAN, JAN eller ISBN)
Gentaget felt Op til 10
Schema.org-ejendom (Hvad er det?)

Product.isbn, Product.gtin8, Product.gtin12, Product.gtin13, Product.gtin14, Type: Text

Filformat Eksempel på post
Tekst

3234567890126

XML-feeds

<g:gtin>3234567890126</g:gtin>

Hvis du vil formatere dine data til Content API, kan du få flere oplysninger ved at gå til ressourcen Content API for Shopping.
Bemærk! For at sikre, at denne attribut til produktdata læses korrekt af vores system, skal du huske at indsende filen med dit datafeed i et format, som vi understøtter.

Minimumskrav

Du skal opfylde følgende krav for at vise dit produkt. Hvis du ikke opfylder kravene, afviser vi produktet og giver dig besked om det på din Merchant Center-konto.

• Indsend andre relevante unikke produkt-id'er. Du skal muligvis indsende attributterne brand [brand] og MPN (producentens varenummer) [mpn]. Når du indsender disse produkt-id'er, kan vi bedre forstå, hvad du sælger. Når vi forstår, hvad du sælger, kan vi gøre dine annoncer og ikke-betalte fortegnelser bedre og hjælpe med at trække kunder til dine produkter. Få flere oplysninger om attributter for produkt-id'er.
  • Indsend en værdi for GTIN [gtin] som angivet i den officielle GS1-valideringsvejledning. Opfyld specifikt følgende krav:
    • Sørg for, at kontrolcifferet er til stede og korrekt ved hjælp af GS1-kontrolcifferberegneren.
    • Du må ikke indsende et GTIN i de begrænsede intervaller. Begrænsede intervaller har følgende præfikser: 02, 04 eller 2.
    • Du må ikke indsende et GTIN i kuponintervaller. Kuponer har følgende GS1-præfiksintervaller: 05, 98-99.
    • Du må ikke indsende et GTIN for et generisk produkt.
    • Du må ikke indsende et GTIN for et produkt, der ikke har et GTIN. Hvis du er den eneste sælger af et produkt, eller hvis dit produkt er af privat varemærke, vil det generelt ikke have et GTIN, så du behøver ikke at indsende et.
  • Brug det korrekte GTIN for hvert produkt, inklusive varianter. Hvert produkt og hver variant af et produkt (forskellige farver eller størrelser) har sit eget GTIN, så sørg for at indsende den korrekte værdi. Lad være med at gætte eller opfinde en værdi.
  • Indsend ikke flere produkter for samme land og sprog, der bruger samme GTIN [gtin] og har de samme værdier for variantattributter. Variantattributter omfatter stand [condition] og multipack [multipack] for alle produkter og farve [color] og størrelse [size] for beklædningsprodukter.
Hvis du bruger en tredjepartsplatform, gælder nogle af disse vejledninger muligvis ikke for dig. Tjek din tredjepartsplatform for at hjælp til, hvordan du løser problemet eller udfører opgaven. Se, hvordan du får support, hvis du bruger en platform, der ikke tilhører Google.

Yderligere retningslinjer

Gennemgå omhyggeligt hvert enkelt afsnit for at afgøre, om kravene gælder for dit land eller produkt. Hvis du ikke opfylder de krav, der gælder for dig, afviser vi dit produkt og giver dig besked på din Merchant Center-konto.

Bøger og medier

• Brug en bogs ISBN-13-nummer som værdien for attributten GTIN [gtin].
  • For et produkt, der har et UPC- og et ISBN-13-nummer, skal du indsende attributten GTIN [gtin] to gange, én gang for hver værdi.
  • For et produkt, der kun har et SBN-nummer (9 cifre, der blev brugt i Storbritannien indtil 1974), skal du konvertere det til et ISBN-10-nummer ved at tilføje et 0 foran. Du konverterer f.eks. 123456789 ved at indsende 0123456789.
  • Du skal angive et GTIN for ikke-fysiske varer, f.eks. digitale downloads. Hvis det digitale produkt er det samme som det fysiske produkt, kan du bruge den samme GTIN-værdi.

Pakker

En pakke er et hovedprodukt, som du grupperer med andre tilbehørsprodukter og sælger sammen som én pakke til en samlet pris.

• Hvis det er producenten, der har oprettet pakken, skal du indsende GTIN [gtin], MPN [mpn] og brand [brand] for hele pakken som værdier for de tilsvarende attributter. Du skal ikke indsende disse værdier for hvert enkelt produkt i pakken.
  • Hvis du har oprettet pakken: Indsend GTIN [gtin], MPN [mpn] og brand [brand] for hovedproduktet som værdier for de tilsvarende attributter. Hvis du f.eks. pakker et kamera med et objektiv og en bæretaske, skal du indsende brandet for kameraet, som er hovedproduktet. Få flere oplysninger om, hvordan du indsender pakker

Kompatible produkter fra tredjepart

Indsend den korrekte værdi for GTIN [gtin] for dit produkt. Få flere oplysninger om krav til kompatible eller renoverede tredjepartsprodukter

Specialfremstillede produkter

Hvis du sælger tilpassede produkter eller produkter med indgravering eller anden personlig tilpasning, skal du i attributterne titel [title] og beskrivelse [description] forklare, at produktet er tilpasset.

• Indsend attributten GTIN [gtin] sammen med den værdi, der er tildelt af producenten, hvis du tilbyder tilpasning, indgravering eller anden personlig tilpasning af et produkt.
  • Brug attributten pakke [is_bundle] til at fortælle os, at produktet er tilpasset.

Bladabonnementer

Et ISSN-nummer (International Standard Serial Number) kan omdannes til en GTIN-værdi. Få flere oplysninger om konvertering af værdier fra ISSN-centrets website

Medicin

Få flere oplysninger om politikken om sundhed og medicin

Multipacks

En multipack er en gruppe af flere identiske produkter, der sælges som ét produkt. Denne gruppe kan oprettes af dig eller af producenten, og du bliver nødt til at indsende brandet forskelligt, afhængigt af hvem der har oprettet gruppen.

Noder

ISMN-numre (International Standard Music Number) kan konverteres til GTIN [gtin]. Få flere oplysninger om ISMN

Printerpatroner

Indsend den korrekte værdi for GTIN [gtin] for din printerpatron. Få flere oplysninger om krav til printerpatroner

Produkter, der er tilgængelige i forskellige farver eller størrelser

Hvis dit produkt findes i flere farver eller størrelser, skal du have forskellige unikke produkt-id'er for hver af disse varianter. Hvis du f.eks. sælger en skjorte, der fås i blå, rød og grøn, skal du indsende attributten farve [color] og et unikt GTIN [gtin] for hver variant.
  • Få flere oplysninger om indsendelse af attributten størrelse [size].
  • Få flere oplysninger om attributten farve [color]

Produkter med flere GTIN-værdier

Sørg for at indsende den korrekte værdi for GTIN [gtin] for hvert produkt:

• For varianter (produkter, der fås i flere farver, størrelser eller lignende) skal du indsende 1 værdi for GTIN [gtin] for hvert produkt.
  • For produkter med mere end 1 gyldigt UPI (unique product identifier) (f.eks. produkter med et globalt GTIN og et GTIN, der er specifikt for distributøren) skal du indsende yderligere attributter for UPI'et med hver værdi.

Produkter af eget brand og mærke

Indsend ikke en værdi for attributten GTIN [gtin] for produkter uden et GTIN. Hvis du er den eneste sælger af et produkt, eller hvis dit produkt er af eget brand, har det muligvis ikke et GTIN, og i så fald behøver du ikke at indsende et. Du skal i stedet indsende attributterne 'brand' [brand] og 'MPN (producentens varenummer)' [mpn] for disse produkter.

Produkter med private etiketter er produkter, der er produceret af en virksomhed, men som den virksomhed, der sælger det, har mærket igen, så det ser ud, som om de har produceret det. For eksempel producerer virksomhed A et tilsluttet tv. Virksomhed B køber det med henblik på videresalg og rebrander det med deres logo og navn.

Brugte produkter og vintage-produkter

Brugte produkter eller vintage-produkter kan have et GTIN, som du skal angive, hvis det er muligt.

• Indsend attributten GTIN [gtin] med den værdi, der er tildelt af producenten.
  • Angiv værdien som brugt "used" for attributten stand [condition].

Eksempler

Beklædning

An illustration of a dress with the GTIN visible and highlighted

Produktdata for en kjole, sort, ærmeløs, A-formet, størrelse L
Attribut Værdi
Titel [title] Ærmeløs A-formet kjole – sort – størrelse L
Brand [brand] Lille sort kjole
GTIN [gtin] 3234567890126
Stand [condition] new
Mad og drikke

An illustration of a jug of milk with GTIN and barcode visible and highlighted.

Produktdata for gedemælk, økologisk, 1 liter
Attribut Værdi
Titel [title] 1 l økologisk gedemælk
Brand [brand] Tanjas gedeopdrætteri
GTIN [gtin] 3234567890126
Stand [condition] new
Medier og bøger

For medier og bøger skal du bruge ISBN-13 som værdi for attributten GTIN [gtin].

An illustration of a book with the GTIN visible and highlighted

Produktdata for bogen "How Google Works", ny
Attribut Værdi
Titel [title] How Google Works
GTIN [gtin] 9781455582341
Stand [condition] new
Produktdata for bogen "How Google Works", brugt
Attribut Værdi
Titel [title] How Google Works
GTIN [gtin] 9781455582341
Stand [condition] used
Elektronik

An illustration of product packaging that shows the product's GTIN

Produktdata for Chromecast 2, 1080p, Wi-Fi, sort, ny
Attribut Værdi
Titel [title] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – sort
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 7894892017139
MPN [mpn] H2G2-42
Stand [condition] new
Produktdata for en Chromecast 2, 1080p, Wi-Fi, sort, renoveret, garanti
Attribut Værdi
Titel [title] Google Chromecast 2 – 1080p – Wi-Fi – sort
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 3234567890126
MPN [mpn] H2G2-42
Stand [condition] refurbished
Sælgerdefinerede multipacks og pakker

An illustration of a bundle that includes a camera body, lens, and bag

Produktdata for et digitalkamera, SLR, 25,3 MP med linse og kamerataske
Attribut Værdi
Titel [title] Hus til digitalt Google-spejlreflekskamera på 25,3 MP + 35 mm-objektiv + blå kamerataske
Pris [price] 4350 DKK
Google-produktkategori [google_product_category] 152
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
Pakke [is_bundle] yes
Stand [condition] new
Varianter

Hvis dit produkt findes i flere farver eller størrelser, har du forskellige unikke produkt-id'er for hver af disse varianter. Eksempel:

Et eksempel på annoncer uden pladsholderbilleder

Produktdata for en Google-T-shirt, grøn, small, ny
Attribut Værdi
Titel [title] Google-T-shirt – grøn – small
Pris [price] 110 DKK
Farve [color] Grøn
Størrelse [size] S
Id [id] 9876-S-GRN
Varegruppe-id [item_group_id] 9876
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059437
Stand [condition] new
MPN [mpn] 00638HAY
Produktdata for en Google-T-shirt, blå, small, ny
Attribut Værdi
Titel [title] Google-T-shirt – blå – small
Pris [price] 110 DKK
Farve [color] Blå
Størrelse [size] S
Id [id] 9876-S-BLU
Varegruppe-id [item_group_id] 9876
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059422
Stand [condition] new
MPN [mpn] 00638NIC
Produktdata for en Google-T-shirt, gul, small, ny
Attribut Værdi
Titel [title] Google-T-shirt – gul – small
Pris [price] 110 DKK
Farve [color] Gul
Størrelse [size] S
Id [id] 9876-S-YELLOW
Varegruppe-id [item_group_id] 9876
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 9504000059446
Stand [condition] new
MPN [mpn] 00638ANG
Telefon eller tablet

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktdata for en Google Nexus 6, 32 GB, midnight blue, låst op
Attribut Værdi
Titel [title] Google Nexus 6 – 32 GB – Midnight Blue – låst op
Pris [price] 1990 DKK
Google-produktkategori [google_product_category] Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner
Brand [brand] Google
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] 00638NAGPE
Stand [condition] new
Produkter af eget brand og produkter med blanke etiketter

An illustration of a couch with product staging

Produktdata for en sofa, trepersoners, brun og grøn, ny, privat mærkevare
Attribut Værdi
Titel [title] Trepersoners sofa – brun/grøn
Pris [price] 7990 DKK
Brand [brand] MinButik
GTIN [gtin] 0614141123452
MPN [mpn] ANG
Stand [condition] new
Produkter uden et GTIN

Nogle produkter har ikke fået tildelt et GTIN, og du behøver derfor ikke at indsende et. Men hvis produktet har fået tildelt et GTIN, og du ikke indsender det, så kan produktet blive afvist. Få flere oplysninger om, hvad du skal gøre, hvis dit produkt ikke har et GTIN

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktdata for en kjole, sort, skræddersyet, M, ny
Attribut Værdi
Titel [title] Sort kjole tilpasset med dit design – størrelse M
Pris [price] 320 DKK
Farve [color] Sort
Størrelse [size] M
GTIN [gtin] (Skal ikke udfyldes, fordi en skræddersyet beklædningsdel ikke har et GTIN)
Stand [condition] new
Pakke [is_bundle] yes
Id findes [identifier_exists] no